Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

O άρχοντας των … διακοπτών!

Ο Νίκος Φωτόπουλος είναι γνωστός, πασίγνωστος. Άρχοντας των … διακοπτών, εκείνος κρίνει αν και πότε θα έχει ρεύμα ο κοσμάκης. Εκείνος θα αποφασίσει και αν θα έχει ρεύμα τον Αύγουστο. Το είπε ξεκάθαρα. Θα κρίνει ανάλογα με το πώς θα του φανεί η πρόταση (του «τζάμπα μάγκα» πρωθυπουργού, όπως τον χαρακτήρισε) για ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης! Νιώθει -και δικαίως- ιδιοκτήτης της ΔΕΗ. Δικαίως γιατί από το 2004 καθόταν εκ δεξιών του Γιώργου Παπανδρέου, δικαίως γιατί τώρα είναι το χαϊδεμένο παιδί του Αλέξη Τσίπρα! Δικαίως γιατί, όταν τον αποδοκίμασε το καλοκαίρι του 2010 ο τότε πανίσχυρος υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, είδε τον τότε πρωθυπουργό να τον αποκαθιστά αμέσως και δημοσίως. Δικαίως γιατί, όταν το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε, εκείνον φίλησε σταυρωτά ο πρόεδρος του Σύριζα επισκεπτόμενος τη ΔΕΗ. Τελικά ο κύριος Φωτόπουλος δε νιώθει  απλώς ιδιοκτήτης της ΔΕΗ. Μαζί με τους άλλους κυρίους Φωτόπουλους των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, νιώθουν ιδιοκτήτες της χώρας! Και καλά κάνουν όσο τους το επιτρέπουν!
Να θυμηθούμε μόνο δυο πράγματα:
Πρώτον, οι οικογένειες των υπαλλήλων και των συνταξιούχων της ΔΕΗ πλήρωναν επί δεκαετίες μόλις το 20% του ρεύματος που κατανάλωναν!
Δεύτερον, το συνδικάτο των υπαλλήλων (η ΓΕΝΟΠ)χρηματοδοτείτο παρανόμως από τις διοικήσεις της ΔΕΗ (διορισμένων επί όλων των κυβερνήσεων) με δεκάδες εκατομύρια ευρώ, για ταξίδια στο εξωτερικό, συνέδρια, κατασκηνώσεις κλπ.
Το έγκλημα, λοιπόν, είναι διαχρονικό και διακομματικό. Οι κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ χάιδεψαν τους Φωτόπουλους, που τώρα τους απειλούν.
Θα μπορέσουν, άραγε, να τους θέσουν στο περιθώριο τώρα που εξασφάλισαν τη συνέχειά τους στη φιλόξενη αγκαλιά του Αλέξη Τσίπρα;

www.aixmi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες