Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Κουβέλης: Δεν θα συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μετά από νέες εκλογές


«Δεν θα συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μετά τις εκλογές», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, εκτιμώντας οτι θα στηθούν κάλπες μέσα στον Ιούνιου, μετά την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση. 

Μιλώντας στον Real Fm, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επέμεινε ότι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε μια οικουμενική κυβέρνηση είναι προϋπόθεση, προκειμένου «το σχήμα να μην είναι εξαιρετικά εύθραυστο, με τον κίνδυνο να καταρρεύσει την επόμενη μέρα της γέννησής του».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ακόμη και στην πρότασή του για αριστερή κυβέρνηση δεν αξιοποίησε την ανοχή της ΝΔ και τη στήριξη από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, ενώ κατηγόρησε την Κουμουνδούρου για «επικοινωνιακά τεχνάσματα», στη βάση της συζήτησης για την ενότητα της Αριστεράς.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μετά τις εκλογές, ενώ διευκρίνισε ότι δεν του έγινε καμία πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών, τύπου Μόντι, με τον ίδιο πρωθυπουργό.Την απόλυτη στήριξη στις κινήσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέληεξέφρασαν τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας και της πολιτικής γραμματείας του κόμματος σε κοινή συνεδρίαση που είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας.


Στην ομιλία του ο κ. Κουβέλης ότι μετά τις συσκέψεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την αδυναμία εξεύρεσης λύσης για τον σχηματισμό κυβέρνησης, το καλύτερο θα ήταν να γίνουν εκλογές όσο πιό γρήγορα επιτάσσει το Σύνταγμα.


Στο μεταξύ κάλπες μέσα στον Ιούνιο «βλέπει» ο Φώτης Κουβέλης μετά την άρνηση του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση. «Δεν θα συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μετά τις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας στον Real Fm, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επέμεινε ότι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε μια οικουμενική κυβέρνηση είναι προϋπόθεση, προκειμένου «το σχήμα να μην είναι εξαιρετικά εύθραυστο, με τον κίνδυνο να καταρρεύσει την επόμενη μέρα της γέννησής του».Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ακόμη και στην πρότασή του για αριστερή κυβέρνηση δεν αξιοποίησε την ανοχή της ΝΔ και τη στήριξη από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, ενώ κατηγόρησε την Κουμουνδούρου για «επικοινωνιακά τεχνάσματα», στη βάση της συζήτησης για την ενότητα της Αριστεράς.Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μετά τις εκλογές, ενώ διευκρίνισε ότι δεν του έγινε καμία πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών, τύπου Μόντι, με τον ίδιο πρωθυπουργό.Από την πλευρά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Οδυσσέας Βουδούρης, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 τόνισε: «Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και γενικότερα αυτής της κατάστασης που ζήσαμε, νομίζω θα μείνει στην ιστορία ως πρότυπο κομματικού καιροσκοπισμού.

Είναι, βέβαια, σε ένα βαθμό εξηγήσιμο, γιατί φεύγουμε από την περίοδο του δικομματισμού. Όμως για να περάσουμε σε μια άλλη περίοδο, πρέπει να αναπτυχθεί μια άλλη νοοτροπία. Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αυτή την τάση, αυτή τη νοοτροπία.

Αν θέλετε την άποψή μου, είναι η εξής. Ένα κόμμα δικαιούται, ενδεχομένως, να τραβήξει τα πράγματα στα άκρα, αν έχει όμως και μια λύση να προτείνει. Αυτό που είναι εντυπωσιακό, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ξαναπάει σε εκλογές, προφανώς γιατί οι δημοσκοπήσεις του δίνουν ένα προβάδισμα. Δεν μπορεί να μας πει, όμως, τι προτείνει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες