Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

VPRC: Ραγδαία δημοσκοπική μεταβολή

Άλλη μία δημοσκόπηση φέρνει το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα με ποσοστό 20,3%. Από την έρευνα της VPRC, που διενεργήθηκε από τις 10-14 Μαΐου, προκύπτει επίσης ότι ο δικομματισμός υποχωρεί στο 31%, με τη ΝΔ να πέφτει στο 14,2% και το ΠΑΣΟΚ στο 10,9%.
 Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης για το περιοδικό «Επίκαιρα», μειωμένο είναι και το ποσοστό του ΚΚΕ, που φτάνει στο 4,4%. Η Χρυσή Αυγή, πάλι, συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 2,2% και άρα αν επιβεβαιωθεί η δημοσκόπηση, το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου μπορεί να μείνει εκτός Βουλής στις επόμενες εκλογές.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

ΣΥΡΙΖΑ: 20,3%
Νέα Δημοκρατία: 14,2%
ΠΑΣΟΚ: 10,9%
ΔΗΜ.ΑΡ.: 6,1%
ΚΚΕ: 4,4%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,7%
Χρυσή Αυγή: 2,2%
Δημοκρατική Συμμαχία: 1,1%
Δημιουργία Ξανά: 1,6%
Άλλο κόμμα: 2,3%
Αναποφάσιστοι: 17,3%
ΔΓ/ΔΑ: 6,0
Αποχή/Άκυρο/Λευκό: 9,7%


Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, πρώτοι στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών είναι ο Φώτης Κουβέλης και ο Αλέξης Τσίπρας. Για τον μεν πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκφράζεται θετικά το 53% των ερωτώμενων με 36% αρνητική γνώμη. Για τον Αλέξη Τσίπρα, οι θετικές γνώμες είναι 47% έναντι 46% αρνητικών.

Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 29% θετικές και 64% αρνητικές γνώμες, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος 31% θετικές και 62% αρνητικές γνώμες. Για τον Πάνο Καμμένο, το 30% των ερωτηθέντων εκφράζονται θετικά και 58% αρνητικά. Στις τελευταίες θέσεις της κατηγορίας με τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών  βρίσκονται οι γενικοί γραμματείς του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση έγινε την επόμενη μέρα των εκλογών, και λόγω των τελευταίων εξελίξεων, τα «Επίκαιρα» αποφάσισαν να μην δημοσιεύσουν τελικά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μηδενικης δυστυχως η αξιοπιστια της δημοσκοπησης ή της αντιγραφης της δημοσκοπησης αφου λειπει το ΛΑΟΣ -μακαρι να ελειπε παντως γενικως κι αυτο κι οι ομιοι του-

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες