Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

ΔΗΜ.ΑΡ: στο Επικρατείας Βασιλικός και Μοδινός


Ο λογοτέχνης Βασίλης Βασιλικός και ο περιβαλλοντολόγος και οικολόγος Μιχάλης Μοδινός θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΔΗΜ. ΑΡ σύμωνα με όσα δήλωσε στη συνέντευξη στο webtv του ΑΠΕ, o πρόεδρος του κόμματος κ. Φώτης Κουβέλης.  Ο κ. Κουβέλης σημείωσε επίσης ότι αυτές οι δύο υποψηφιότητες θα είναι οι μόνες αλλαγές στα ψηφοδέλτια του κόμματός του και πως οι υπόλοιποι υποψήφιοι θα μπουν στη λίστα σύμφωνα με τη σειρά εκλογής τους στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Κουβέλης, προτείνει την χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι τις αρχές του 2018 τονίζοντας ότι η πρόταση για την κατάργηση του μνημονίου «χαϊδεύει αυτιά». Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι πρέπει άμεσα να καταργηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν στο ύψος του κατώτατου μισθού και να αποκατασταθούν τα εργασιακά δικαιώματα. «Οι εργαζόμενοι είναι αιχμάλωτοι στα χέρια οποιουδήποτε εργοδότη με τις ατομικές συμβάσεις» είπε.


Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς προτείνει την προώθηση πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος που θα στηρίζεται στη δανειοδότηση 20-30 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά και στη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, στο οποίο υπάρχουν χρήματα τα οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, βρίσκονται σε βαθύ ύπνο με ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

«Η Ελλάδα μπορεί να περπατήσει στο δρόμο της προκοπής, αρκεί να αλλάξει το περιεχόμενο της πολιτικής που ασκείται και αυτό βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού λαού» τόνισε ο κ. Κουβέλης ο οποίος επέκρινε τους αρχηγούς του ΠαΣοΚ και της ΝΔ για τη στάση τους απέναντι στο μνημόνιο.

«Όταν υποστήριζα μέσα και έξω από τη Βουλή ότι είναι δυνατή η αποδέσμευση από το μνημόνιο οι κκ. Σαμαράς και Βενιζέλος έλεγαν ότι αυτό είναι ανέφικτο. Σήμερα όλοι ήρθαν στα λόγια μας» ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και πρότεινε να διεκδικήσουμε άμεσα τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι τις αρχές του 2018.

«Δεν θα υποσχεθώ 100.000 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο» δήλωσε ενώ έκανε συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να βρεθούν τα 11,5 δισ. ευρώ και να μη χρειαστεί τον Ιούνιο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες