Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Πάτρα: Επιτέθηκαν στον νομπελίστα καθηγητή Τζέιμς Γουότσον(Video)

Νέο κρούσμα βίας σημειώθηκε σε ελληνικό πανεπιστήμιο, εις βάρος μάλιστα του Νομπελίστα Ιατρικής και Φυσιολογίας καθηγητή κ. Τζέιμς Γουότσον, αμαυρώνοντας την εικόνα των ελληνικών Ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης. «Είμαι ευτυχής που η ομιλία μου άρεσε στην πλειονότητα των φοιτητών και είχε ανταπόκριση» δήλωσε αποκλειστικά στο «Βήμα» ο καθηγητής κ. Γουότσον. «Είναι ατυχές το γεγονός ότι μια εξαιρετικά μικρή μερίδα ατόμων τη διέκοψε. Ωστόσο χαίρομαι που μπόρεσα να την ολοκληρώσω και να έχω την άριστη επικοινωνία που είχε με τους φοιτητές που την παρακολούθησαν» συνέχισε.Το περιστατικό συνέβη όταν νεαρός κουκουλοφόρος ανέβηκε κρατώντας ένα κοντάρι, το μεσημέρι της Πέμπτης, στο βήμα συνεδρίου στην Πάτρα, όπου μιλούσε ο καθηγητής. Ο νεαρός μπήκε στον χώρο όπου είχε προγραμματιστεί η ομιλία του καθηγητή, συνοδεία και άλλων.


Οι υπόλοιποι νεαροί ωστόσο, έμειναν στην είσοδο του συνεδριακού χώρου και πέταξαν φυλλάδια με το γνωστό γράμμα «Α» κλεισμένο σε κύκλο, που είναι χαρακτηριστικό των αναρχικών ομάδων, ενώ φώναζαν τα συνθήματα «η γενετική, είναι συνώνυμη του Ναζισμού»...

Ο κουκουλοφόρος προσπάθησε να επιτεθεί στον Γουότσον, δύο καθηγητές έτρεξαν να τον βοηθήσουν και δέχτηκαν χτυπήματα, ενώ το επεισόδιο έληξε μόνο όταν έσπευσαν κι άλλοι πανεπιστημιακοί. Ενας καθηγητής ωστόσο, χτυπήθηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Λίγο αργότερα δε, αποχώρησαν και οι υπόλοιποι νεαροί που περίμεναν στην είσοδο του κτιρίου και η ομιλία του καθηγητή Γουότσον συνεχίστηκε.

«Εγκληματική επίθεση»
«Υποβάλλαμε μήνυση κατ' αγνώστων. Πρόκειται για εγκληματική επίθεση και ωμή παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου» δήλωσε στο «Βήμα» ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών κ. Γ. Παναγιωτάκης. «Αν συμμετείχαν στο επεισόδιο και φοιτητές μας, θα έχουν και πειθαρχικές ποινές, αν και οφείλω να πω ότι εκείνοι που απώθησαν πρώτοι τους νεαρούς που επιτέθηκαν στον καθηγητή ήταν οι φοιτητές μας» πρόσθεσε.

 «Η πράξη αυτή, σίγουρα πλήττει το κύρος του πανεπιστημίου μας χωρίς να φταίει το ίδιο το πανεπιστήμιο» κατέληξε ο κ. Παναγιωτάκης.=«Αποκρουστικό περιστατικό που δημιουργεί συναισθήματα ντροπής και παραβιάζει το ακαδημαϊκό άσυλο με απροκάλυπτο τρόπο» χαρακτήρισε το θέμα μιλώντας στο «Βήμα» και ο πρώην πρύτανης του Ιδρύματος κ. Στ. Κουμπιάς.

Ανακάλυψε τη Διπλή Ελικα
Στον χώρο που έγινε το επεισόδιο κλήθηκε η Ασφάλεια Πάτρας, προκειμένου να συλλέξει αποτυπώματα και στοιχεία. Το θέμα θα ερευνήσει πειθαρχικά και ο πρύτανης του Ιδρύματος κ. Γ. Παναγιωτάκης, ο οποίος και ζήτησε συγνώμη προσωπικά για το συμβάν από τον κ. Γουότσον.

Ο Νομπελίστας βρέθηκε στη Πάτρα για να μιλήσει στο πλαίσιο του 12ου συνεδρίου ιατρικής χημείας που διοργανώνει το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ιατρική Χημεία: Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων» των Τμημάτων Χημείας και Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο καθηγητής βραβεύτηκε με Nobel το 1962 και μίλησε για την Ανακάλυψη της Διπλής Ελικας του DNA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες