Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Από πού πάνε για τον Περισσό; Αντιδράσεις στον ΣΥΝ για το φλερτ Τσίπρα µε την ιδέα συνεργασίας µε το ΚΚΕ

Της Βούλας Καχαγιά, ΝΕΑ, 29.4.11
Eσωτερικές αντιδράσεις στο δηµόσιο αίτηµά του για διενέργεια εκλογών συναντά ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το τελευταίο διάστηµα φλερτάρει και πάλι µε την ιδέα της συνεργασίας µε το ΚΚΕ. Στελέχη του Συνασπισµού που διαφωνούν µε τη λογική των εκλογών, επισηµαίνουν ότι ουδέποτε ελήφθη απόφαση για διατύπωση αιτήµατος εκλογών από συλλογικά όργανα. Επιπροσθέτως, αναφέρουν πως παρά το γεγονός ότι στις τελευταίες δηµοσκοπήσεις η Κουµουνδούρου «τσίµπησε» λίγο στα ποσοστά, εξακολουθεί να κινείται κοντά στο οριακό 3% που θα εξασφάλιζε την είσοδο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. «Αυτή τη στιγµή δεν χρειάζονται εκλογές αλλά διακριτό πολιτικό στίγµα», αναφέρουν υψηλόβαθµα στελέχη του ΣΥΝ. Επισηµαίνουν επίσης πως, αντί η ηγεσία του κόµµατος να προβάλλει το αίτηµα των εκλογών, θα έπρεπε προηγουµένως να ξεκαθαρίσει αν στις επόµενες κάλπες θα κατέβει µαζί ή χώρια από τον ΣΥΡΙΖΑ και αν ναι, ποιος θαείναι ο επικεφαλής του σχήµατος (στις τελευταίες εκλογές τέθηκαν 11 επικεφαλής), επίσης ποια πολιτική πλατφόρµα θα συνοδεύσει την προεκλογική της εκστρατεία για να προσελκύσει κι άλλους ψηφοφόρους.


ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ. Ενας από τους κύριους εκφραστέςτων στελεχών που διαφωνούν µε την προοπτική των εκλογών είναι οβουλευτής του κόµµατος Δηµήτρης Παπαδηµούλης. Ο κ. Παπαδηµούλης το τελευταίο διάστηµα παίρνει σαφείς αποστάσειςαπό την ηγεσία του κόµµατος. Μάλιστα ζήτησε να µην κλίνει ο ΣΥΝ µονόπλευρα προς τον Περισσό ή την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά να στρέψει το ενδιαφέρον του µε «φιλικές επιθέσεις» προς τη Δηµοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, τους Οικολόγους Πράσινους και όσους διαφωνούν µε το ΠΑΣΟΚ. «Απέναντι στο ΚΚΕ πρέπει να έχουµε και ένα µέτωποπιο κριτικό και να απαντάµε όταν δεχόµαστε επιθέσεις, να µη στρέφουµε το πρόσωπο όπως ο Ιησούς», επισηµαίνει ο βουλευτής παίρνοντας αποστάσεις από την πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΝ έναντι της ηγεσίας τουΚοµµουνιστικού Κόµµατος. Προβληµατισµό προκαλεί στην Κουµουνδούρου και η άκριτη στήριξη των αντιδράσεων κάποιων κοινωνικών οµάδων απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές.

«Πρέπει να υπάρχει απόλυτη οριοθέτηση απέναντι στις ακρότητες», εκτιµούν στελέχη του ΣΥΝ – ανάµεσά τους και ο κ. Παπαδηµούλης – που σήµερα εκφράζουν την ανανεωτική πλευρά της Κουµουνδούρου.

«ΝΕΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ». Από την άλλη, πάντως, το Αριστερό Ρεύµα του Παναγιώτη Λαφαζάνη επιµένει και στην επανάληψη πιεστικών προσκλήσεων προς το ΚΚΕ και αµφισβητεί σε µεγάλο βαθµό τιςεπιλογές της ηγεσίας του κόµµατος.

Δεν είναι τυχαίες οι αναφορέςτου κ. Λαφαζάνη σε νεοµπολσεβικισµό, οι οποίες προκάλεσαν είτε ενθουσιασµό είτε έκπληξη σε πολλά στελέχη του Συνασπισµού.

Κάπου στη µέση ο Αλέξης Τσίπρας που ελέγχει περίπου το 50% της Κεντρικής Επιτροπής τουκόµµατος, παρακολουθεί περίπου αδιάφορος τις εσωτερικές εξελίξεις δείχνοντας να τον απασχολεί περισσότερο η αποσαφήνιση της γραµµής του ΣΥΝ, που επί των ηµερών του παρουσιάζει πολλές αντιφάσεις.


Γκρίνια και για το δηµόσιο αίτηµα του προέδρου για διενέργεια εκλογών
«Πρέπει να υπάρχει απόλυτη οριοθέτηση απέναντι στις ακρότητες», εκτιµούν στελέχη του ΣυΝ σε σχέση µε την άκριτη στήριξη των αντιδράσεων κάποιων κοινωνικών οµάδων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά σοβαρολογείτε;

Θεωρείτε αξιόπιστο το αστείο αυτό άρθρο της... Βούλας Κεχαγιά των ΝΕΩΝ;

Πλάκα κάνετε; ΕΛΕΟΣ!

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες