Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Οι εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και τα ανθρωποδίκτυα του ΠΑΣΟΚ

Σχόλιο του politis in action

Σάρωσε στις εκλογές του ΕΚΗ ο συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ.73,3% στις κάλπες. Καμιά έδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ του 25% και των δύο βουλευτών.Η ΔΗΜΑΡ ούτε για δείγμα.
Είναι ένα πικρό μάθημα γι' αυτούς που θεωρούν δεδομένες τις αλλαγές που πρόσφατα αποτυπώθηκαν στις Εθνικές εκλογές.Δείχνει ξεκάθαρα ότι οι δεσμοί που δημιουργούνται από τις πάσης φύσεως συναλλαγές δεν σπάζουν εύκολα.Η αγανάκτηση μπορεί να είναι προσωρινή.Και δεν αρκεί.
Για πολλούς λόγους μπορεί να αμφισβητήσει κάποιος το πολιτικό σύστημα.Όμως όταν έλθει η ώρα της συναλλαγής οι δεσμοί γύρω του είναι σαν τον ιστό της αράχνης.Όσο προσπαθείς να ξεφύγεις τόσο περισσότερο μπλέκεσαι.Τόσες δεκαετίες κομματικό κράτος !Τόσες δεκαετίες πελατειακό σύστημα !

Ας το λάβουν υπόψιν τους οι ενδιαφερόμενοι για τις επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές στο Ηράκλειο.Γιατί εδώ , εκτός των πελατειακών σχέσεων θα έχουν να αντιμετωπίσουν και άλλης μορφής συμφέροντα.Συμφέροντα που διαπερνούν τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα.Και εξουθενώνουν τα "μικρά".

Μια κομματική επιλογή δεν αρκεί για να αμφισβητήσει κατεστημένες καταστάσεις.

Θέλει όραμα, που θα καταλαβαίνει ο πολίτης την ειδοποιό διαφορά με τον "άλλο".
Θέλει σχέδιο , με ευδιάκριτες προτεραιότητες.
Θέλει πρόγραμμα,με ρεαλιστικές δράσεις με δείκτες αξιολόγησης για συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά αποτελέσματα.

Θέλει κυρίως κάτι άλλο.Την θέληση των πολιτών για "αλλαγή".Διαφορετικά όλα θα μείνουν στις καλές προθέσεις ! 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ Επισημαινω “…. πικρό μάθημα γι’ αυτούς που θεωρούν δεδομένες τις αλλαγές που πρόσφατα αποτυπώθηκαν στις Εθνικές εκλογές…. οι δεσμοί που δημιουργούνται από τις πάσης φύσεως συναλλαγές δεν σπάζουν εύκολα.Η αγανάκτηση μπορεί να είναι προσωρινή…..”

Συμπερασμα Υπαρχει επομενως ελπιδα, για το ΠΑΣΟΚ, τουλαχιστον. Βολονταριστη μικρε πονηρε αριστερουλη Βοναπαρτη μη βιαζεσαι. Η λαϊκη μανιοκαταθλιψη ειναι -ηδη- σε αποδρομη. Κοιτα και τον πρωην σοφο συντροφο σου Φανουρη τι κανει.

Καλες γιορτες

Αφώτιστος Φιλέλλην

Ανώνυμος είπε...

Για το ΠΑΣΟΚ ( με τα μέτρα του παρελθόντος) δεν υπάρχει καμιά ελπίδα. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τα ανθρωποδίκτυα του.Αυτά είτε κινηθούν αφανώς ή "αυτόνομα" από το παλαιό κομματικό τους σχήμα είτε ενταχθούν αλλού ( βλέπε ΣΥΡΙΖΑ) δυστυχώς θα μακροημερεύσουν. Γιατί κουβαλούν την υπεραξία διαχείρισης του πελατειακού συστήματος.

politis in action

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες