Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Πυρά ΣΥΝ σε Κουβέλη για την Αθήνα

Βολές από Κουμουνδούρου για το ενδεχόμενο συνεργασίας της Δημοκρατικής Αριστεράς με το ΠαΣοΚ

Λ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ | Τρίτη 24 Αυγούστου 2010
«Προληπτικό πόλεμο» κατά των πρώην συντρόφων της Δημοκρατικής Αριστεράς κήρυξε ο ΣΥΝ με αφορμή τις πρωτοβουλίες προσέγγισης με το κυβερνών κόμμα ως προς την εξεύρεση κοινού υπερκομματικού υποψηφίου στον Δήμο Αθηναίων, ενώ την ίδια στιγμή εκδηλώνονται γκρίνιες στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου για ατυχείς χειρισμούς και καθυστερήσεις σχετικά με την προσδοκώμενη εκλογική συνεργασία με τον σοσιαλιστικό χώρο.


Η πρωτοβουλία του κ. Φ. Κουβέλη να προτείνει στο ΠαΣοΚ την (υπερκομματική) υποψηφιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη κ. Γ. Καμίνη προκάλεσε την μήνιν της Κουμουνδούρου η οποία άφηνε να διαρρεύσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να στηρίξει ο ΣΥΝ τη λύση αυτή διότι «δεν προτίθεται να δώσει συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση του ΠαΣοΚ», ενώ δεν έκρυβε τη δυσφορία της για τη «χείρα βοηθείας που παρέσχε η Δημοκρατική Αριστερά στο ΠαΣοΚ», όπως χαρακτήριζαν την επιλογή του Συνηγόρου του Πολίτη. Χθες ο αρμόδιος για τη συγκρότηση των αυτοδιοικητικών ψηφοδελτίων του ΣΥΝ κ. Ν. Βούτσης χαρακτήρισε «δυσάρεστη έκπληξη» τη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς κατηγορώντας τους πρώην συντρόφους του ότι «καθημερινά γίνονται κήρυκες μη πολιτικών επιλογών, ανοικτών για στήριξη και από το κυβερνών κόμμα σαν η αυτοδιοίκηση να βρίσκεται σε γυάλα και δεν επηρεάζεται αρνητικά και δεν επέρχονται άμεσες και μάλιστα δραματικές συνέπειες,μέσω του “Καλλικράτη” και του μνημονίου στην καθημερινότητα και στο μέλλον των πολιτών». Επίσης καταλόγισε στη Δημοκρατική Αριστερά ότι «επιχειρεί να βγάλει από το κάδρο το μνημόνιο, την τρόικα, την ίδια την κρίση του πολιτικού συστήματος» και ότι συμβάλλει «στη διαμόρφωση μιας Αριστεράς ανεκτικής και ανοιχτής στο Μνημόνιο».

Στα πυρά του κ. Βούτση απάντησε εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς ο κ. Δ.Χατζησωκράτης λέγοντας ότι «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», καθώς όπως διευκρίνισε «η θλίψη και η απογοήτευση που έχει καταλάβει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αλλεπάλληλες αποτυχίες στην αναζήτηση υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές,τους οδηγεί σε μια άνευ λόγου επίθεση».

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης άσκησε κριτική στο κόμμα του για «λανθασμένους χειρισμούς, καθυστερήσεις και έλλειμμα συλλογικότητας» στο θέμα των υποψηφιοτήτων με αιχμή την προσέγγιση με τον σοσιαλιστικό χώρο του ΠαΣοΚ. «Αν κάτι πρέπει να κάνει η δική μας Αριστερά, είναι να ανταποκριθεί στην ανάγκη να σχηματιστεί ένα ευρύ αντινεοφιλελεύθερο μέτωπο που να εκφράζει όχι μόνο τις δυνάμεις του ΣΥΝ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Οικολόγων Πράσινων, της Δημοκρατικής Αριστεράς και τους διαφωνούντες του ΠαΣοΚ, αλλά και ένα ευρύτερο κομμάτι μέσα στην κοινωνία». Δήλωσε μάλιστα ότι «η οικοδόμηση ισχυρών συσπειρώσεων απαιτεί προσεκτικές κινήσεις, σοβαρότητα,ευθύνη,περισσότερα να κάνεις και λιγότερα να λες», διατυπώνοντας αιχμές για χειρισμούς που έγιναν με τα γνωστά άδοξα αποτελέσματα.

«Κληρώνει» για τον Γ. Καμίνη
Από τις τελικές αποφάσεις του ιδίου του κ. Γ. Παπανδρέου κρίνεται η υποψηφιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη κ. Γ. Καμίνη για τη δημαρχία της Αθήνας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ. Κουβέλης επιβεβαίωσε χθες δημοσίως ότι η πρόταση προήλθε από εκείνον, ενώ από την πλευρά του ΠαΣοΚ συνεργάτες του κ. Παπανδρέου επιβεβαιώνουν ότι η συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Σημειώνουν ότι ο Πρωθυπουργός βλέπει με καλό μάτι μια τέτοια εξέλιξη και αφήνουν να εννοηθεί ότι το θέμα θα κλείσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια στιγμή, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κυρία Κατερίνα Μπατζελή δήλωσε χθες (μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8) ότι δεν της έχει γίνει καμία πρόταση να είναι υποψήφια στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και είπε ότι αν κάτι τέτοιο συμβεί θα το συζητήσει με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και επανέλαβε ότι ουσιαστικά δεν επιθυμεί να είναι υποψήφια λέγοντας: «Εχω δηλώσει επανειλημμένως ότι τη μάχη του “Καλλικράτη” πρέπει να τη δώσουν στελέχη της περιφέρειας».

Related Posts with Thumbnails


Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες