Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Βέτο του ΣΥΝ για την υποψηφιότητα Αλαβάνου

Λ. Σταυρόπουλος, ΒΗΜΑ, 28.08.10
«Πονοκέφαλο» προκαλεί στην Κουμουνδούρου τυχόν υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής του πρώην προέδρου του κόμματος κ. Αλ.Αλαβάνου , αποκλείοντας το ενδεχόμενο να τον στηρίξει, όπως προτείνουν ορισμένες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα ο ΣΥΝ εμμένει στην επιλογή προσέγγισης με τον «πασοκογενή» χώρο
και «ποντάρει» σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Αλ.Μητρόπουλου , καθηγητή Εργατικού Δικαίου και μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ, προσβλέποντας σε ευόδωση των σεναρίων που φέρουν τον παράγοντα του «σοσιαλιστικού ΠαΣοΚ» να ηγείται «αντάρτικου» στην εκλογική μάχη για την Περιφέρεια Αττικής.


Μετά τις διαφωνίες που προέκυψαν στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο ΣΥΝ προσήλθε με την πρόταση της συνεργασίας με τον «πασοκογενή» χώρο, ενώ μερίδα των συνιστωσών αντιπαρέβαλε τη «λύση Αλαβάνου», η Κουμουνδούρου φέρεται να μην κάνει ούτε βήμα πίσω, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει. Οπως σχολίαζαν κομματικά στελέχη «του προτείναμε να είναι αλλού, όπως στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ή όπου αλλού θέλει» και συμπλήρωναν: «Τον θέλουμε μέσα στο σχέδιο, αλλά... αρχηγό δεν πρόκειται να τον κάνουμε».

Επί της ουσίας στον ΣΥΝ δεν θα ήθελαν καμία ανάμειξη του πρώην προέδρου του κόμματος, με τον οποίο άλλωστε έχουν χωρίσει εδώ και καιρό οι δρόμοι τους. Ωστόσο η «απειλή» να είναι υποψήφιος και κυρίως η αναμονή των όποιων αποφάσεών του λειτουργούν ανασταλτικά ως προς τη στρατηγική που έχει χαράξει ο κ. Αλ.Τσίπρας προς τον σοσιαλιστικό χώρο. Αν πάλι δεν υπάρξει υποψηφιότητα του κ. Μητρόπουλου, τότε η Κουμουνδούρου θα βάλει μπροστά το «plan Β» το οποίο έχει ήδη ετοιμάσει. Αν και στελέχη του κόμματος δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, δεν αποκλείεται να επιλεγεί κομματική υποψηφιότητα (όπως του κ. Δ.Παπαδημούλη ) ή ευρύτερη «συμμαχική» λύση από τον ΣΥΡΙΖΑ (όπως ο κ. Μ.Γλέζος ). Χθες, από τη Λέσβο, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε πυρά κατά της Δημοκρατικής Αριστεράς λέγοντας ότι «δεν γίνεται να πετάμε σωσίβιο στο ΠαΣοΚ», αναφορικά με τη συζητούμενη υποψηφιότητα του κ. Γ.Καμίνη, ενώ επανέλαβε την ανάγκη για «πολιτικό άνοιγμα στις δυνάμεις του σοσιαλιστικού χώρου που εγκαταλείπουν το νεοφιλελεύθερο ΠαΣοΚ του κ. Γ. Παπανδρέου». Οπως τόνισε «οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι οι περισσότερο πολιτικές εκλογές που έχουν γίνει ποτέ και όσο και αν προσπαθήσουν η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση να υποβαθμίσουν τον ρόλο τους και τη σημασία τους, οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν μεγάλη πολιτική μάχη».

Related Posts with Thumbnails

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες