Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ Τρεις «χτυπούν» το χρίσμα για τη Θεσσαλονίκη

NEA 20.08.10
Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ Τάσος Τζήκας, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος διεκδικούν να είναι το πρόσωπο που θα στηρίξει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές η διαπαραταξιακή επιτροπή που συγκροτήθηκε για την ανάδειξη κοινού υποψηφίου των προοδευτικών δυνάμεων της Θεσσαλονίκης.

Επειτα από μαραθώνια σύσκεψη η επιτροπή διαλόγου, την οποία απαρτίζουν δύο δημοτικές παρατάξεις και τέσσερις κινήσεις πολιτών («Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια» με τη Χρύσα Αράπογλου, «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» με τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, «Οικολογία- Αλληλεγγύη» με τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, «Αλλάζουμε την πόλη» με τη Βιβιάννα Μεταλληνού, «Θεσσαλονίκη Δημιουργική Πόλη» με τον Τάσο Τζήκα και «Δώδεκα» με τον Κώστα Νικολάου) κατέληξε στα τρία ονόματα, ενώ δεσμεύτηκε ότι η τελική επιλογή θα ανακοινωθεί στις 24 Αυγούστου. Ωστόσο, παραμένει δεδομένο ότι όποια απόφαση κι αν ληφθεί, δεν είναι δεσμευτική για τα κόμματα, ενώ σε περίπτωση που οι κομματικοί μηχανισμοί εκφράσουν διαφορετική άποψη είναι άγνωστο τι θα πράξουν οι δημοτικές ομάδες.

Αλλωστε, αυτό διευκρίνισε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου, η οποία πρωτοστάτησε στη συγκρότηση της επιτροπής, αλλά δεν συμμετείχε στην τελευταία σύσκεψη. Την παράταξή της εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, ο οποίος όμως έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Είναι ενδεικτικό, εξάλλου, ότι η παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ δεν πρότεινε κανένα πρόσωπο.

Ρήξη
Αγνωστος επίσης παραμένει ο τρόπος που θα επιλεγεί τελικά ο κοινός υποψήφιος, θέμα το οποίο αποτέλεσε την αιτία της ρήξης με την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη, η οποία αρχικά συμμετείχε στον διάλογο.

Μάλιστα, παρότι στις προηγούμενες συσκέψεις παρευρισκόταν- έστω και ως παρατηρητής- μέλος της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη», στην τελευταία συνάντηση δεν επιτράπηκε η είσοδος στον εκπρόσωπο της παράταξης Νίκο Φωτίου.

Στη σύσκεψη, εξάλλου, διαφάνηκε μία συμμαχία μεταξύ του Τάσου Τζήκα και του Μιχάλη Τρεμόπουλου, ο οποίος σημειωτέον συμμετέχει ως επικεφαλής της οργάνωσης «Οικολογία- Αλληλεγγύη» και όχι ως εκπρόσωπος του κόμματος με το οποίο εξελέγη ευρωβουλευτής. Η σύμπλευση φάνηκε καθώς στις προτάσεις για τους υποψηφίους, ο καθένας- εκτός από τον εαυτό τουπρότεινε και τον άλλο ως δεύτερη επιλογή.



Related Posts with Thumbnails

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες