Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Όσα διαβάζει ο Μιχάλης

www.protagon.gr, 24.1.12
Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δεν διάβασε το μνημόνιο καθώς ήταν απασχολημένος με τα της Προστασίας του Πολίτη. Η εκπληκτική δήλωση από τον κορυφαίο υπουργό και διεκδικητή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ έγινε το πρωί της Τετάρτης, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ: «Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δεν ήταν δική μου δουλειά». Όσοι έχετε πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα θα έχετε αντιληφθεί το αντίκρυσμα αυτής της δήλωσης προς την κοινή γνώμη. Θεωρητικά τώρα, ως υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Χρυσοχοϊδης, θα έχει διαβάσει το σημείωμα που έστειλε η τρόικα προς την κυβέρνηση σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις. Ουσιαστικά η τρόικα προτείνει κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και εισαγωγή της ιδέας του προαιρετικού μπόνους στις επιχειρήσεις που επιθυμούν να το χορηγήσουν.
Επίσης ουσιαστικά ζητεί κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και αντικατάσταση τους με ιδιωτικές, απελευθέρωση αγοράς εργασίας, αλλαγή και στον τρόπο με τον οποίο η Δικαιοσύνη παρεμβαίνει στις εργασιακές διαφορές. Ασφαλώς η διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση θα είναι σκληρή, αλλά συνάμα είναι απορίας άξιο ποιος πολιτικός αρχηγός θα βάλει την υπογραφή του κάτω από αντίστοιχες δεσμεύσεις. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, το νέο μνημόνιο να επιταχύνει και τις πολιτικές εξελίξεις, τις όποιες όλο και περισσότεροι θα παρακολουθούν με μεγάλη ευχέρεια χρόνου, ως άνεργοι.

Προφανώς ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά ότι όλα αυτά θα γίνουν σχετικά σύντομα αφού με δηλώσεις του ζητεί οι εκλογές να γίνουν αμέσως μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και, τέλος πάντων, όχι μετά τις 8 Απριλίου. Δηλαδή την Κυριακή των Βαϊων. Ο νέος πρωθυπουργός να έρθει ως Νυμφίος.

Η στιγμή που ο υπουργός ανακαλύπτει ότι είναι γραμμένος στο ΠΑΣΟΚ!
Η στιγμή που ο υπουργός ανακαλύπτει ότι είναι γραμμένος στο ΠΑΣΟΚ!
Η έκφραση του υπουργού Ανάπτυξης, μόλις συνειδητοποίησε πως είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ (του οποίου μόλις είχε παραδεχθεί πως δεν είχε καν διαβάσει το καταστατικό), είναι σχεδόν αδύνατον να περιγραφεί: Όταν του το ανακοίνωσαν οι δημοσιογράφοι στον αέρα, έμεινε για λίγες στιγμές κεραυνοβολημένος και στη συνέχεια βύθισε το πρόσωπό του ανάμεσα στα χέρια του και φώναξε με «σπάσιμο απόγνωσης» στη φωνή: «Πότε έγινε αυτό ρε γαμώτο και δεν με ρώτησε κανείς;»
Εσπευσμένα οι δημοσιογράφοι διέκοψαν για διαφημίσεις και όταν μετά από λίγο επαλήλθε η κανονική ροή στο πρόγραμμα, ο κ Χρυσοχοϊδης δήλωσε ότι τουλάχιστον εκείνος είναι ειλικρινής και δεν υποκρίνεται όπως τόσοι άλλοι συμμαθητές του, ότι έχει διαβάσει τα μαθήματά του. 
Πάντως, πολιτικοί παρατηρητές, αμέσως μετά το τέλος της εκπομπής, δήλωσαν ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, με την αντίδρασή του αυτή, φέρνει ξανά στην επιφάνεια το ευαίσθητο ζήτημα του ορίου ηλικίας στην στρατολόγηση υπουργών, ώστε να είναι τουλάχιστον σε θέση να διαβάζουν και να γράφουν.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως πολλοί συνάδελφοι του κ. Χρυσοχοϊδη, ήταν ιδιαίτερα εξοργισμένοι μαζί του, γιατί καταλάβαιναν ότι τώρα θα έπρεπε να κάτσουν να διαβάσουν τουλάχιστον το καταστατικό του κόμματος για να μην τους πιάσουν αδιάβαστους οι υποψιασμένοι πλέον δημοσιογράφοι.

Κάντε Like στη σελίδα του Moufanet στο Facebook



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πιθανοτατα, ο Μιχαλης διατηρει παλιν εξωσυζυγικη σχεσιν, διανυοντας εκ παραλληλου τον τεταρτον εγγαμον βιον, ητις τον εχει απορροφησει και εξ αυτου του λογου δεν διαθετει πλεον χρονο δια την αναγνωσιν του μνημονιου.

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες