Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Είμαστε όλοι Κουλούρηδες


Του Niko Ago, www.protagon.gr, 9.1.12
Εκατομμύρια λέξεις γράφονται από χθες για τον Κίμωνα Κουλούρη. Στο σήμα των αστυνομικών να σταματήσει, ο αγαπημένος του λαού και των μεσημεριανών εκπομπών, Κίμωνας ανταποκρίθηκε αλλά δεν δέχτηκε να του γίνει έλεγχος -εξαιτίας της παρουσίας της κόρης του, όπως δικαιολογήθηκε- και στην προσπάθειά του να φύγει, κτύπησε ελαφρά έναν Ειδικό Φρουρό. Συνοδεύτηκε μεν στο αστυνομικό τμήμα αλλά αφέθηκε ελεύθερος -αφού «εξέφρασε τη λύπη του για την εξέλιξη του συμβάντος και τον τραυματισμό του αστυνομικού»- και όπως ανακοινώθηκε, θα σχηματιστεί δικογραφία και μπορεί η υπόθεση να πάει στο ακροατήριο. «Από την έρευνα του τροχαίου ατυχήματος, προέκυψαν παραβάσεις, για τις οποίες, σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ., δεν εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία».

Ως εδώ, όλα (δείχνουν να) είναι κανονικά και να λειτουργούν άψογα, όπως σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία, που σέβεται τους θεσμούς της, και που όλοι οι πολίτες της αντιμετωπίζονται από τον νόμο με τον ίδιο τρόπο.  Ο χαμός στα social media, που ακολούθησε τη δημοσίευση του συμβάντος, όπως αναμενόταν , ήταν άνευ προηγουμένου. Χάριν λόγου το «άνευ προηγουμένου» διότι εδώ «ξεσκίσαμε»  την Νανά Μούσχουρη που τόλμησε κριτική, ο Κουλούρης θα μας γλύτωνε; Καζούρα, ανέκδοτα, ποιηματάκια, φωτογραφίες του Κίμωνα όταν ήταν στην εξουσία, βιντεάκια με «θεατρικές» του παραστάσεις στο περιστύλιο της Βουλής, κάνοντας πρόβες για να κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις και διάφορα άλλα ντεσού «παρέλασαν» στο facebook και στο twitter. Ένας άτυπος διαγωνισμός για το ποιος θα «πέσει καλύτερα από τα σύννεφα». 

Αναρωτιέμαι, βέβαια, γιατί αυτή η μεγάλη απορία για τον Κίμωνα που δεν ήθελε έλεγχο; Γιατί τα γέλια και ο χλευασμός; Ποιος εξέλεξε τον Κουλούρη βουλευτή τόσες φορές, ψηφίζοντάς τον. Μήπως μας τον επέβαλαν και αυτόν… οι ξένες δυνάμεις; Συνάδελφος του Κίμωνα δεν ήταν ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Μαρκόπουλος που φώναζε «είμαι βουλευτής και θα με σερβίρεις πρώτα απ’όλους»; Πόσοι ανώνυμοι και επώνυμοι «Κουλούρηδες» παραβιάζουν κάθε μέρα τους κόκκινους σηματοδότες και όλο και κάποιον γνωστό έχουν να τους «σβήσει» τη κλήση; Πόσοι «Κουλούρηδες» παραβιάζουν τις ουρές της εφορίας- από αυτούς που πάνε φυσικά και με κίνδυνο να γελάσετε μαζί μου που το γράφω ακόμα και ως ενδεχόμενο-, πόσοι από εμάς δεν χρησιμοποιήσαμε κάποιον γνωστό μας για να παρακάμψουμε μια ουρά ή μια διαδικασία; Δεν είναι καθόλου απίθανο μάλιστα, το μεγαλύτερο γέλιο και χλευασμό να τον έριξαν στον Κίμωνα και κάποιοι που το δίπλωμα οδήγησης το πήραν «λαδώνοντας».

Αν για τους ξένους η Ελλάδα είναι μια όμορφη χώρα για τουρισμό, για εμάς που ζούμε σε αυτή είναι και πολύ διασκεδαστική. Είμαστε στην ουσία όλοι Κουλούρηδες, αν τολμήσουμε φυσικά να κοιταχτούμε στους καθρέπτες μας.

*Ο Niko Ago είναι δημοσιογράφος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες