Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Οι κηδείες των άλλων


Του Σταύρου Θεοδωράκη, www.protagon.gr, 19.1.12
Ίσως και να μην έχετε πληροφορηθεί τις λεπτομέρειες του γεγονότος γιατί είχαμε και την απεργία των δημοσιογράφων. Στην Βέβτσανι της ΠΓΔΜ κήδεψαν την Ελλάδα. Μην ταράζεσθε. Δεν έμαθαν κάτι που δεν μάθαμε (ακόμη) εμείς. Απλώς στα Σκόπια κάποιοι πηγαίνουν με το Ιουλιανό ημερολόγιο, αυτές τις μέρες έχουν απόκριες και στο καρναβάλι της Βέβτσανι μας κήδεψαν. Ξέρετε, φέρετρο, σημαία γαλάζια (όχι ελληνική αλλά περίπου ελληνική) και αγγελτήριο θανάτου. «Μετά από μακροχρόνια ενόχληση, ο αγαπητός μας γείτονας Γιουνανιστάν, μας άφησε στην ηλικία των 181 χρόνων». Αυτά που κάνει ο Ολυμπιακός για τον Παναθηναϊκό και τούμπαλιν το έκαναν οι Βεβτσανοί για μας! Και βεβαίως η αντίδραση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών ήταν άμεση. Κάναμε διάβημα στα Σκόπια και ζητήσαμε από το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος «να καταδικάσει επίσημα και απερίφραστα τα έκτροπα και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον καταλογισμό ευθυνών και την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον».

Στην Θεσσαλονίκη λέγεται - που είναι και πιο ευαίσθητοι με αυτά - έγιναν και κάποιες διαδηλώσεις με σύνθημα «η κηδεία είναι μόνο ελληνική». Για το γεγονός αυτό δεν είμαι απολύτως σίγουρος καθότι μετά από 48 μέρες σιωπής των επίσημων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης οι φήμες έχουν γίνει ειδήσεις και οι ειδήσεις φήμες. Αλλά και τι σημασία έχουν τα ακριβή γεγονότα; Η πράξη αυτή των Σκοπίων πρέπει να μας βγάλει όλους στους δρόμους. Έστω και τώρα. Ως εδώ και μη παρέκει. Πρέπει να τους πούμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η κηδεία της Ελλάδας είναι υπόθεση των Ελλήνων. Των Ελλήνων πολιτικών, των Ελλήνων δεσποτάδων, των Ελλήνων επιχειρηματιών, των Ελλήνων καθηγητών, των Ελλήνων συνδικαλιστών, των Ελλήνων σοσιαλιστών, των Ελλήνων κομμουνιστών, των Ελλήνων φιλελευθέρων, των Ελλήνων ακροδεξιών, των Ελλήνων ακροαριστερών αλλά και των Ελλήνων φοροφυγάδων, λαμογιών, μπαχαλάκηδων, μπάτσων, ληστοσυμμοριτών. Των Ελλήνων γενικώς. 

Μπορεί να μας χωρίζουν πολλά, να μαλώνουμε αλλά όπως αποδεικνύουν και τα δύο τελευταία χρόνια σε αυτό είμαστε ενωμένοι. Την Ελλάδα θα την κηδέψουμε εμείς και κανείς άλλος. Κάτω τα χέρια από το φέρετρο μας βρωμοσκοπιανοί και (αύριο) βρωμότουρκοι, βρωμοαλβανοί, βρωμοβούλγαροι. Τους αναφέρω όλους για να μην αναγκαστώ να επανέλθω, οι μέρες είναι δύσκολες και μπορεί να βρουν την ευκαιρία. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και η κηδεία της θα είναι ελληνική, πάρτε το απόφαση φίλοι και (κυρίως) εχθροί!

ΥΓ: Σύσταση προς συνδικαλιστικά σωματεία, πατριωτικές ενώσεις, κόμματα και ευαισθητοποιημένους πολιτικούς και πολίτες (μπλόγκερ και μη). Το Ιουλιανό ημερολόγιο είναι έργο του Έλληνα αστρονόμου Σωσιγένη. Ο Σωσιγένης ο Αλεξανδρεύς με το όνομα! Γιατί τον έχουμε εγκαταλείψει στα χέρια των Σκοπιανών; Γιατί δεν τον διεκδικούμε; Και για να τελειώνουμε: Γιατί δεν διοργανώνουμε μια 48ωρη απεργία διεκδίκησης του; Τι μας συνέβη Έλληνες; Κιοτεύουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες