Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα Αγανάκτησης: Από την Νέα Ζηλανδία μέχρι την Ελβετία!

                 
 Tvxs, 15.10.11
Εννιακόσιες πενήντα μία πόλεις, ογδόντα δύο χώρες και χιλιάδες Αγανακτισμένοι. Σήμερα Σάββατο 15 Οκτωβρίου σε κάθε γωνιά της γης, από τη Νέα Ζηλανδία έως την Χαβάη και από την Νότια Αφρική έως την Σουηδία, κατεβαίνουν στους δρόμους και θα φωνάξουν ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή.
«Τώρα είναι η ώρα να συμμετάσχουμε σε μία παγκόσμια ειρηνική διαμαρτυρία», γράφουν στη σελίδα τους οι Αγανακτισμένοι της Ισπανίας, που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την παγκόσμια διαδήλωση στις 15 Οκτωβρίου.



 


«Οι εξουσίες εργάζονται και αποφασίζουν για το κέρδος των λίγων, αγνοώντας τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας, αγνοώντας το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος. Αυτό πρέπει να σταματήσει», αναφέρουν στο κείμενό τους οι Αγανακτισμένοι και συνεχίζουν:
«Ενωμένοι με μία φωνή, θα δείξουμε στους πολιτικούς και στην οικονομική ελίτ που υπηρετούν πως οι άνθρωποι μπορούν να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους. Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών. Δεν μας αντιπροσωπεύουν».

«Στις 15 Οκτωβρίου θα συναντηθούμε στους δρόμους για την παγκόσμια αλλαγή που επιθυμούμε. Θα διαδηλώσουμε ειρηνικά, θα μιλήσουμε και θα οργανωθούμε μέχρι να τα καταφέρουμε. Ήρθε η ώρα να ενωθούμε. Ήρθε η ώρα να μας ακούσουν», καταλήγει το κείμενο.
 Αγανάκτισαν μέχρι και οι...Ελβετοί!
Διαδηλώσεις προγραμματίζονται το Σάββατο στη Ζυρίχη, τη Γενεύη και τη Βασιλεία, στην Ελβετία, σε διαμαρτυρία για την υπέρμετρη εξουσία του τραπεζικού τομέα!
Οι Ελβετοί διαδηλωτές θα συναντηθούν ιδίως στην πλατεία "Παράντεπλατς" της Ζυρίχης, κέντρο της ελβετικής οικονομίας, όπου βρίσκονται οι έδρες των UBS και Credit Suisse, ενώ η σχετική σελίδα "Occupy Paradeplatz" στο Facebook δείχνει ήδη συμμετοχή από πολλές εκατοντάδες χρηστών.
"Στόχος μας είναι να είναι ειρηνική διαδήλωση, οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά θα είναι αντιπαραγωγική", εξήγησε ο Φάμπιαν Φίρερ, ακτιβιστής της ελβετικής πτέρυγας της οργάνωσης "We are change" (Είμαστε η αλλαγή), η οποία συσπειρώνει μεταξύ άλλων αντιτιθέμενους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Ο παγκόσμιος χάρτης με τα σημεία συνάντησης των Αγανακτισμένων έχει κοκκινίσει.Στην Ελλάδα οι Αγανακτισμένοι έχουν δώσει ραντεβού στις πλατείες της Αθήνας, της Πάτρας, της Χαλκίδας της Λαμίας, των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης, της Δράμας, του Ηρακλείου κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες