Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Ταραχές στο Λονδίνο με τραυματίες αστυνομικούς

 Ελευθεροτυπία, 7.8.11
Οκτώ αστυνομικοί νοσηλεύονται τραυματισμένοι κατά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο Τότεναμ στο βόρειο Λονδίνο, έπειτα από μια διαδήλωση διαμαρτυρίας για το θάνατο ενός άνδρα από πυρά αστυνομικών την περασμένη Πέμπτη. Η αστυνομία δυσκολεύτηκε να ανακτήσει τον έλεγχο της κατάστασης. Η διαδήλωση έγινε με αφορμή το θάνατο ενός 29χρονου, ο οποίος φέρεται να αντάλλαξε πυρά με αστυνομικούς την περασμένη Πέμπτη. Ο άνδρας βρισκόταν σε ένα ταξί όταν τον σταμάτησαν ένοπλοι αστυνομικοί. Πυροβόλησε εναντίον τους και ένας αστυνομικός γλίτωσε όταν η σφαίρα πέτυχε τον ασύρματό του, σύμφωνα με τις αρχές. Η Σκότλαντ Γιαρντ ανέφερε ότι τουλάχιστον ένας από τους αστυνομικούς που βρίσκονται στο νοσοκομείο έχει τραυματιστεί στο κεφάλι.

Πρόκειται για τα τη μεγαλύτερη έκρηξη βίας σε προάστειο του Λονδίνου τα τελευταία χρόνια, παρά τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν από φοιτητέτς και συνδικάτα στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας τους τελευταίους μήνες.
Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν 200 περίπου άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν κοντά στο αστυνομικό τμήμα του Τότεναμ, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, πετώντας βόμβες μολότοφ.

Κατά την διάρκεια των ταραχών, κτίρια και οχήματα, μεταξύ των οποίων και δύο περιπολικά, κάηκαν, ενώ έγιναν αναφορές και για λεηλασίες καταστημάτων.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή ανέφεραν ότι οι φωτιές έχουν σβήσει, ενώ η αστυνομία δήλωσε ότι από σήμερα τα χαράματα η κατάσταση είναι πλέον ελεγχόμενη στον κεντρικό δρόμο του Τότεναμ αλλά υπάρχουν ακόμη εστίες αντίστασης σε διάφορα σημεία της περιοχής.
Δεν έγιναν συλλήψεις, αφού η αστυνομία δήλωσε ότι προτεραιότητά της ήταν η αποκατάσταση της τάξης.
Ο Ντέιβιντ Λάμι, βουλευτής του Τότεναμ, απηύθυνε σήμερα έκκληση για ηρεμία. Εκπρόσωπος του δημάρχουν του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι "η βία και οι καταστροφές δεν θα διευκολύνουν κανένα στην έρευνα που διεξάγεται" για το θάνατο του 29χρονου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τάκη

Τα πράγματα φαίνονται...επικίνδυνα.
Ασε τον Ζήνωνα, πάρε το αεροπλάνο και γύρνα Θεσσαλονίκη. Θα σε περιμένουμε στου Χατζή...

Μάκης
Θέμης
Λάζαρος

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες