Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Γραφικοί αλλά και επικίνδυνοι οι υβριστές της Δημοκρατικής Αριστεράς

Τη Δευτέρα 12/9 η Δημοκρατική Αριστερά οργάνωσε φιλική βραδιά στην πλατεία Ναυαρίνου με την ευκαιρία της παρουσίας του προέδρου της Φώτη Κουβέλη στη ΔΕΘ. Μπροστά σε πλήθος φίλων εμφανίστηκε ομάδα 15 ατόμων που επιχείρησαν να προκαλέσουν επεισόδια φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα.
Όταν συνέβη το γεγονός, ο Φώτης Κουβέλης είχε ήδη μετακινηθεί προς την ΕΡΤ 3 λόγω συνέντευξης και επέστρεψε αμέσως μετά τη λήξη της στο χώρο. Η επιχειρούμενη προσπάθεια να παρουσιάσουν ότι «ο Κουβέλης την κοπάνησε σε χρόνο ρεκόρ» είναι αποτέλεσμα μυαλών που κατασκευάζουν μύθους για να αισθάνονται ότι πράττουν κατορθώματα. Η ψυχραιμία που επέδειξαν τα μέλη της ΔΗΜ.ΑΡ απέτρεψε τα επεισόδια.


Προφανώς 15 άτομα δεν συγκροτούν κίνημα πολιτών. Η πράξη αυτή θα μπορούσε να είναι απλώς γραφική αλλά γίνεται επικίνδυνη , διότι δείχνει ότι η ταμπέλα του κινήματος των αγανακτισμένων χρησιμοποιείται πλέον από ομάδες που δεν τροφοδοτούν την αυτενεργό δράση πολιτών αλλά τη λαϊκιστική δημαγωγία, το μηδενισμό και τον αντικοινοβουλευτισμό.
Η αγανάκτηση, αυθόρμητη ή πολιτικά σχεδιασμένη, δε δικαιολογεί την υβριστική και απειλητική συμπεριφορά έναντι των φορέων διαφορετικών πολιτικών απόψεων. Οι αντισυγκεντρώσεις και η εκτροπή της πολιτικής αντιπαράθεσης τροφοδοτούν τις επιλογές των βαθέων μηχανισμών του συστήματος που προωθούν τη δημοκρατική συρρίκνωση.
Η Δημοκρατική Αριστερά δεν απολογείται σε κανέναν για την πολιτική της. Είναι γελοίο να σκέπτονται ότι με φασίζουσες συμπεριφορές μπορούν να μας εκφοβίσουν και να περιορίσουν την πολιτική μας δραστηριότητα. Για πολλά από τα μέλη της ΔΗΜ.ΑΡ αυτό δε συνέβη ούτε σε πραγματικά δύσκολες περιόδους όπως αυτή της χούντας.
Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με την Αριστερά της ευθύνης για την κοινωνία και τη χώρα. Καλούμε το λαϊκό δημοκρατικό κίνημα να απομονώσει τους αποθρασυνόμενους και δρώντες με ύποπτα κίνητρα υβριστές.
Πολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης
της Δημοκρατικής Αριστεράς


1 σχόλιο:

Νοσφεράτος είπε...

http://nosferatos.blogspot.com/2011/09/blog-post_211.html

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες