Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Κουβέλης: Δεξιά και αριστερή ανωριμότητα πάνω στο όνειρο των Ελλήνων

Ελευθεροτυπία,10.11.2013
Ενώ η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, γινόμαστε θεατές μιας δεξιάς και αριστερής ανωριμότητας πάνω στο όνειρο των Ελλήνων για μια διαφορετική Ελλάδα, γινόμαστε μάρτυρες ενός προωθούμενου σουρεαλιστικού διπολισμού, αποκομμένου από τις πραγματικές ανάγκες της χώρας και τις αγωνίες του Έλληνα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, προσθέτοντας ότι ανεξάρτητα από τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση δυσπιστίας ευνοεί σήμερα την πλευρά της ΝΔ. Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στη σύγκρουση της ΔΗΜΑΡ με τη ΝΔ για την υπόθεση της ΕΡΤ σημειώνοντας ότι ο εκβιασμός του πρώτου κόμματος δεν συνιστά κυβέρνηση συνεργασίας. “Σήμερα είναι λάθος οι χειρισμοί για τη Δημόσια τηλεόραση. Λάθος και αυταρχισμός η επέμβαση των ΜΑΤ” πρόσθεσε. Σημείωσε ωστόσο ότι τη στιγμή που διεξάγεται μια δύσκολη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, μια πρόταση δυσπιστίας “αποδυναμώνει την διαπραγματευτική ισχύ της χώρας”. Διαφωνούμε με την κυβερνητική πολιτική, πρόσθεσε, αλλά η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, σημειώνοντας ότι αυτό σημαίνει αναβάθμιση της πολιτικής αντιπαράθεσης, σημαίνει να μην απαξιώνεται η κοινοβουλευτική διαδικασία, σημαίνει να διεκδικείς οι αποφάσεις να λαμβάνονται με πολιτική αυτονομία στην Ελλάδα και μόνο η επίτευξη των στόχων να παρακολουθείται από τους εταίρους και δανειστές, σημαίνει να διεκδικείς αλλαγές στο πρόγραμμα προσαρμογής, το οποίο -όπως ομολογούν, άλλωστε, ακόμη και οι εμπνευστές του- έχει σημεία αποτυχίας.
Επίσης, σημείωσε, αφήνοντας αιχμές για το ΣΥΡΙΖΑ, “πολιτική σταθερότητα σημαίνει να υποστηρίζεις τα ίδια εντός Ελλάδας και τα ίδια εκτός. Να μην αντιμετωπίζεις τους Έλληνες ως εκλογική πελατεία και να μιλάς με διαφορετικό περιεχόμενο αναλόγως του γεωγραφικού πλάτους και μήκους που βρίσκεσαι – και είμαι σαφής σε αυτό”.
Αντί αυτών, συνέχισε ο κ. Κουβέλης, γινόμαστε θεατές μιας δεξιάς και αριστερής ανωριμότητας πάνω στο όνειρο των Ελλήνων για μια διαφορετική Ελλάδα. Αντί αυτών, γινόμαστε μάρτυρες ενός προωθούμενου σουρεαλιστικού διπολισμού, αποκομμένου από τις πραγματικές ανάγκες της χώρας και τις αγωνίες του Έλληνα.
Ανεξάρτητα από τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση δυσπιστίας ευνοεί σήμερα την πλευρά της ΝΔ, καθώς, ενώ οι βουλευτές της πλειοψηφίας ανησυχούν και η συγκρότηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχει ρήγματα, δημιουργεί συνθήκες συσπείρωσης του κυβερνητικού στρατοπέδου, υπογράμμισε.
Χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας “ κίνηση τακτικισμού” σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να εξαντλήσει μια κοινοβουλευτική διαδικασία για επικοινωνιακούς λόγους και αναρωτήθηκε τί κοινοβουλευτικά όπλα θα έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε περίπτωση νέων μέτρων.
Στρεφόμενος ενάντια τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ, ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι οι πολιτικές θέσεις και πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνιστούν πρόταση διεξόδου από την κρίση, ενώ η συνέχιση της ίδιας πολιτικής, χωρίς αλλαγές, οδηγεί μόνο σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες