Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ζει ο βασιλιάς Έλβις;

 Του Κώστα Γιαννακίδη, Athens Voice, 17.3.11
Στέκοµαι στο περίπτερο σε στάση προσοχής και διαβάζω ιαπωνικό δράµα στα ελληνικά. Ο σεισµός είναι σε όλα τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών τίτλων. Λάθος. Η «Ελεύθερη Ώρα» έχει δική της αποκλειστικότητα. Το πρώτο θέµα της αποκαλύπτει ότι το 2017 ένα διαστηµόπλοιο, που καθοδηγείται από Εβραίους και Μασόνους, θα προκαλέσει πυρηνικές εκρήξεις στον Κρόνο. Οι πυρηνικές εκρήξεις θα εξαφανίσουν τη ζωή στη γη και οι Εβραίοι (µαζί µε τους Μασόνους) θα εγκατασταθούν στον Τιτάνα, που είναι δορυφόρος του Κρόνου. Σκέφτοµαι ότι όντως, αυτό είναι ρεπορτάζ, ο συνάδελφος θα κάνει σουξέ και εγώ διακανονισµό εξόφλησης δανείων µετά το 2017.
Αν ο κόσµος δεν τελειώσει το 2012 θα τελειώσει το 2017, εκτός και αν ένας σούπερ ήρωας βάλει φουστανέλα, πάρει την ευλογία του Πειραιώς Σεραφείµ και σώσει εµάς, δυστυχώς µαζί µε τις τράπεζες. Εντέλει, αν το 2017 θυµάσαι αυτό το πρωτοσέλιδο, τότε το πρόβληµα είναι δικό σου και όχι της εφηµερίδας. Και όµως, η «Ελεύθερη Ώρα» πηγαίνει καλύτερα από τότε που άρχισε να δηµοσιεύει θέµατα του τύπου «εξορκιστής αποκάλυψε δαίµονα µε τη µορφή του Στιβ Τζοµπς µέσα σε σωσία της Μπιρµπίλη». Λογικό. Υπάρχει κοινό. Ποιοι καταναλώνουν αυτά τα θέµατα; Ξέρω τουλάχιστον έναν. Είναι αυτός που µου έστειλε email για να µου πει ότι οι σεισµοί στην Ιαπωνία και στη Νεα Ζηλανδία, καθώς και καταστροφές στην Αυστραλία, δεν είναι ούτε τυχαία γεγονότα ούτε άσχετα µεταξύ τους. Πρόκειται για φυσικές καταστροφές που δηµιουργούνται από το τραπεζικό κεφάλαιο της ∆ύσης, προκειµένου να πληγούν οι αγορές του Ειρηνικού και να τεθούν υπό τον έλεγχο της παγκόσµιας διακυβέρνησης. Καλό και, µεταξύ µας, διόλου απίθανο. Κάτι θα συµβεί εκεί κάτω. Η κυριακάτικη «Ελεύθερη Ώρα» αποκάλυψε ότι στην Αυστραλία ζει ο Αντίχριστος. Λέγεται David (ε, πώς θα τον έλεγαν; Μπάµπη;), τον φροντίζουν οι Πεφωτισµένοι και είναι προορισµένος να γίνει πρόεδρος των Ηνωµένων Πολιτειών. Σωστό και αυτό. Εδώ ο Καρατζαφέρης δηλώνει ότι θα εκλεγεί πρωθυπουργός, δεν µπορεί και ο ∆ιάβολος να βολέψει ένα παιδί στον Λευκό Οίκο;
Πριν από 25 χρόνια η Θεσσαλονίκη είχε ξενυχτήσει για ένα βράδυ περιµένοντας καταστροφικό σεισµό. Ανάµεσά µας υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι θα χρεοκοπήσουµε στις 25 Μαρτίου. Αν µη τι άλλο δεν υπάρχει καλύτερη ηµεροµηνία για την επιστροφή του Κολοκοτρώνη, αυτή τη φορά στο δεκαχίλιαρο. Επίσης εκείνη η βρόµα η νοσοκόµα, που δούλευε στο Ιατρικό Κέντρο και φρόντιζε celebrities µετά από gay όργια, τώρα εργάζεται στο Νοµισµατοκοπείο και διηγείται στις χιλιάδες κουµπάρες της πώς αγκοµαχάει η µηχανή όταν κόβει το δεκάρικο. ∆εν πειράζει. Πρόκειται για ανώδυνες φάρσες  που σου διδάσκουν πως αν πάρεις τις αποστάσεις σου από το πλήθος, ίσως και να µπορέσεις να το κατευθύνεις. Όλα αυτά θα λέγονται όσο υπάρχουν γλώσσες για να τα διηγηθούν και αυτιά για να τα ακούσουν. Το πρόβληµα αρχίζει να µη γίνεται χαριτωµένο όταν η βλακεία επενδύεται µε πολιτικά επιχειρήµατα, πατάει επάνω στην οργή και προσπαθεί να γίνει θέση. Προσπαθήστε να θυµηθείτε πόσα chain mails έχετε λάβει τους τελευταίους έξι µήνες, τα οποία οικοδοµούν πολιτικά επιχειρήµατα επάνω σε κοινά ψέµατα. Από την ευρωπαϊκή απόφαση για τα δάση που µόνο η Ελλάδα δεν υιοθετεί, µέχρι τη µήνυση για εσχάτη προδοσία όσων ψήφισαν το µνηµόνιο, η οργή των ανθρώπων συνοδεύεται από τέρατα. Αυτό είναι το πρώτο επίπεδο. Στο δεύτερο επίπεδο η συνωµοσιολογία διεκδικεί τεχνοκρατική υποδοµή. Μετρήστε πόσοι απίθανοι τύποι εµφανίστηκαν ως οικονοµολόγοι παγκοσµίου κύρους, µόνο και µόνο επειδή απέδωσαν την ελληνική κρίση σε µεθόδευση των αγορών και όχι σε σας που φοροδιαφεύγετε. Μεταξύ µας, και το περίφηµο Zeightist δεν είναι τίποτα περισσότερο από αφελείς ονειροπολήσεις που διαστρεβλώνουν την έννοια βασικών οικονοµικών όρων. Όµως σήµερα οι άνθρωποι πιστεύουν το email τους περισσότερο από τα µέσα ενηµέρωσης. Όχι άδικα. ∆υστυχώς, οι άνθρωποι πρέπει πάντα κάπου να πιστεύουν. Και αν τα ψέµατα µας έφεραν ως εδώ, ακόµα µεγαλύτερα ψέµατα µας οδηγούν πιο κάτω. Στο τέλος θα έρχονται από παντού, θα ακούγονται σαν βουητό. Μέχρι που, αποκαµωµένοι πια, θα ζητήσουµε σιωπή. Τότε γεννιέται ο φασισµός.
 giannakidis@protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες