Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Ολα για τη φιγούρα

 Του Πάσχου Μανδραβέλη, Καθημερινή
Αγώνας δρόμου 10 ημερών για ασφαλιστικό, εργασιακά, φορολογικό, κόκκινα δάνεια, τράπεζες» έγραφε χθες πρωτοσέλιδα η «Αυγή» (4.8.2015). Ο χρόνος αυτός είναι κατά πολύ μικρότερος από τη διαπραγμάτευση που έγινε για να μετονομαστεί η τρόικα σε «θεσμούς»· υπερτριπλάσιος. Η κυβέρνηση σπατάλησε έξι μήνες κάνοντας αντιστασιακή φιγούρα στους ιθαγενείς, και τώρα πρέπει να κλείσει όπως κι όπως όλα τα εκκρεμή μεγάλα θέματα. Βεβαίως, για να πούμε και του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το δίκιο, όλες οι κυβερνήσεις δίνουν περισσότερο του αναγκαίου βάρος στην επικοινωνία της πολιτικής των, αλλά τούτη το παράκανε και δεν μιλάμε μόνο για τα πουκάμισα του κ. Βαρουφάκη που αγοράζονται ειδικώς για να τραβήξουν την προσοχή των φωτογράφων. Ποτέ καμιά κυβέρνηση δεν ξόδεψε τόσο χρόνο στα τηλεπαραθύρια για να εξηγήσει πόσο καλά διαπραγματεύεται και ποτέ καμιά κυβέρνηση δεν ξόδεψε τόσο χρόνο στα ίδια πλατό για να συζητά τους λόγους της αποτυχίας αυτών των διαπραγματεύσεων. Ποτέ τόσοι πολλοί υπουργοί δεν είπαν τόσα πολλά και τα αντίθετά τους. Ποτέ στην ιστορία του το κανάλι της Βουλής δεν ιδιωτικοποιήθηκε για χάρη της προέδρου του Σώματος. Ειρήσθω εν παρόδω, η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, αντί να στέλνει επιστολές στον πρωθυπουργό εκφράζοντας «την εντονότατη διαμαρτυρία της για όσα δηλώνουν δημοσίως και αφορούν το πρόσωπο και τις πρωτοβουλίες της οι υπουργοί Οικονομικών Δ. Μάρδας και Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούσης», μήπως να απαντήσει σε καμιά ερώτηση που της απευθύνεται; Το ρωτάμε διότι έχει ζαλίσει το πανελλήνιο με την τήρηση του τυπικού της Δημοκρατίας στη Βουλή, αλλά αποφεύγει εντέχνως να μπει στην ουσία. Και η ουσία της Δημοκρατίας είναι η λογοδοσία των αιρετών αρχόντων.
Ετσι, ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Γιώργος Αμυράς έστειλε δεύτερη επιστολή (η πρώτη ήταν 27.4.2015), με την οποία ζητά από την κ. Κωνσταντοπούλου να μάθει: «1) Ποιο είναι το ετήσιο λειτουργικό και μισθολογικό κόστος, ο αριθμός των εργαζομένων, τα είδη συμβάσεων εργασίας και οι ενδεχόμενες πολυθεσίες; 2) Ποιος ο τρόπος πρόσληψης των απασχολουμένων και βάσει ποιων αξιολογικών κριτηρίων προσελήφθησαν; 3) Ποιος διαμορφώνει και βάσει ποιων οδηγιών το ημερήσιο πρόγραμμα του καναλιού, ποιο το οργανόγραμμα και ο τρόπος λογοδοσίας της Διεύθυνσής του; 4) Πότε θα κατατεθούν οι αναλυτικοί οικονομικοί προϋπολογισμοί των πέντε τελευταίων ετών και ποια η πορεία εκτέλεσης του τρέχοντος έτους; 6) Παραμένουν ή όχι απλήρωτοι και ανασφάλιστοι εργαζόμενοι του καναλιού, για ποιο λόγο και για πόσο καιρό;»
Ολα αυτά δεν είναι ερωτήματα για να περνά η ώρα. Είναι λεφτά των φορολογουμένων και στοιχειώδης δημοκρατική υποχρέωση της κ. Κωνσταντοπούλου. Η πρόεδρος της Βουλής προφανώς δεν απαντά, διότι οι σπατάλες των χρημάτων των φορολογουμένων για την προσωπική της προβολή δεν συνάδουν με το «αγωνιστικό προφίλ», τη φιγούρα δηλαδή που θέλει να κάνει στον ελληνικό λαό ότι τάχα παλεύει για τα λεφτά του λαού σπαταλώντας τα σε συνεντεύξεις με τετρακάμερα.

Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση σπατάλησε το πολιτικό της κεφάλαιο και τα λεφτά μας κάνοντας φιγούρα. Τώρα τρέχει και δεν προλαβαίνει, αλλά εμείς δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία, διότι η αποτυχία της να ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα θα είναι καταστροφή για τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες