Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Όχι πια ψεκασμοί, μόνο αυτοδυναμία!

Του Γιώργου Καρελιά, www.protagon.gr
Επειτα από πολλές περιπλανήσεις στο πέλαγος των (πιθανών και απίθανων) συνεργασιών, φαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κατέληξαν: συνεργασίες τέλος, τώρα βουρ για την αυτοδυναμία. Το είπε καθαρά ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στον Σκάι (εδώ), αφού απέκλεισε ένα-ένα τα κόμματα, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν  μετεκλογικούς συμμάχους (ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ). Επί της ουσίας πρόκειται για την εγκατάλειψη της συμμαχίας με το κόμμα του Πάνου Καμένου, αφού τους «χωρίζει άβυσσος». Αλλά το μυστικό είναι αλλού. Πώς να συνεργαστείς με ένα κόμμα που μπορεί να μην είναι στην επόμενη Βουλή; Διότι μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν να επιδιώκει συνεργασία μόνο αποκλειστικά με την (συγγενή) ΔΗΜΑΡ και τους (αταίριαστους) ΑΝΕΛ. Με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη η συνεργασία είναι μεν θεμιτή, αλλά περίπου άχρηστη. Εκτός αν διαψευστούν όλες οι προβλέψεις και εκπροσωπηθεί και στην επόμενη Βουλή. Όμως, οι ευρωεκλογές έδειξαν άλλα.  Με το κόμμα Καμένου η όποια συνεργασία θα αποτελούσε πολιτικό και εκλογικό παράδοξο. Αν κρίνουμε απ’ όσα είπε τώρα ο Τσίπρας, στο ΣΥΡΙΖΑ το κατάλαβαν. Χρειάστηκε πρώτα να καταλάβουν ότι οι «ψεκασμένοι» λιγοστεύουν διαρκώς και μετά τις εκλογές- όποτε γίνουν- μπορεί να μην υπάρχουν εκπρόσωποί τους, για να συνεργαστούν.
Γι’ αυτό και ο Τσίπρας είπε ότι επιδιώκει την αυτοδυναμία. Γι’ αυτό και ο Καμένος απάντησε ότι θα αγωνιστεί να του την κόψει (εδώ). Κατάλαβε ότι το φλερτ των δύο ωφελεί μόνο τον έναν, καθώς αντιμνημονιακοί ψηφοφόροι, που είχαν επιλέξει το κόμμα του, θα κατευθυνθούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ετσι, το τοπίο ξεκαθαρίζει. Ο ΣΥΡΙΖΑ (βλέπει ότι) δεν έχει ή (λέει ότι) δεν θέλει μετεκλογικούς συμμάχους. Θέλει αυτοδυναμία. Τι θα γίνει αν δεν την πάρει; Θα το ρίξουμε όλοι στον τσάμικο. Ή αλλιώς, όπως το είπε ο Τσίπρας, θα υποχρεώσουμε τις αγορές να χορέψουν στο ρυθμό που εμείς θέλουμε (εδώ).
Καλή διασκέδαση.
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες