Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Δ.Ε.Θ.*

Του Ευτύχη Παλλήκαρη, Athens Voice
Tι είναι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης - ΔΕΘ σήμερα; Τι σηματοδοτεί στ’ αλήθεια; Την αρχή το τέλους, που λέει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε μια ανακοίνωση, ποιανού πράγματος; Κάποτε η ΔΕΘ ήταν αυτό που ήταν. Μια εμπορική και βιομηχανική έκθεση με αξιόλογη διεθνή συμμετοχή. Αυτό έχει σβήσει προ πολλού. Στη φάση της μεταπολίτευσης η ΔΕΘ έγινε τόπος –όχι μαρτυρίου αλλά– αποθεωτικών υποδοχών ηγετών, όπως του Ανδρέα, αλλά και του Κώστα. Έγινε βήμα μεγαλόστομων εξαγγελιών και παροχών, για να φάνε και οι κότες. Από την εκτροπή του Αχελώου μέχρι τις παροχές και τα επιδόματα – όλα πέρασαν από το ταχυδακτυλουργείο της ΔΕΘ. Πομπές με υπουργούς, δηλώσεις επί δηλώσεων, ξενυχτάδικα και στο τέλος μια ξεγυρισμένη συνέντευξη Τύπου εφόλης της ύλης, για να εμπεδώσουμε τα εξαγγελθέντα ή, άντε, να στριμώξουμε τον εκάστοτε πρωθυπουργό με καμιά ερώτηση.

Στον αντίποδα, διαδηλώσεις ρουτίνας από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, αστυνομικούς, ΠΑΜΕ, ενίοτε από οπαδούς του ΠΑΟΚ ή του Ηρακλή, επεισόδια και καψίματα στο κέντρο της πόλης.
Και σήμερα; Ο πρωθυπουργός πάει και φεύγει αυθημερόν, σε μια επίσκεψη-αστραπή αντάξια του σημερινού μεγέθους μιας ΔΕΘ. Από την ολέθρια πολιτική μεγαλοστομία πέσαμε στο απόλυτο τίποτα... Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, συνεχίζουν τον ανένδοτο – αυτή τη φορά κυνηγώντας το φάντασμα της πολιτικής εξουσίας.
Αλλά όχι! Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε ότι από τη ΔΕΘ μπορεί να αρχίσει φέτος η επίθεση στα χειμερινά ανάκτορα. Ο Αλέξης Τσίπρας θα διαδηλώσει δυο φορές στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ διαισθάνεται πως «η κινητοποίηση της ΔΕΘ πρέπει να είναι η αρχή του τέλους τους». Η ανακοίνωση των νέων του κόμματος μάλιστα ζητεί “να ξεχειλίσουν οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης από ένα ποτάμι αντίστασης, αλληλεγγύης και ανατροπής που καμιά αστυνομική τρομοκρατία και καταστολή δεν θα μπορέσει να φοβίσει ή να ανακόψει”...
Και να φανταστεί κανείς πως κάποτε η ΔΕΘ ήταν χώρος εμπορικών συναλλαγών, παρουσίασης καινοτομιών και δείκτης εξαγωγικής ικανότητας της χώρας. Αλλά εμείς έχουμε να εξάγουμε επανάσταση! «Ξέρουν πως αν ένας λαός βγει νικητής, τότε θα τον ακολουθήσουν κι άλλοι» διαβάζουμε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Ή εμείς ή αυτοί». Κατανοητό;

*Δεν Έχουν (τον) Θεό (τους)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες