Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Σπ. Λυκούδης: Αποφασιστική η συμβολή της ΔΗΜΑΡ στην πολιτική σταθερότητα του τόπου


Χωρίς την τόλμη και την αποφασιστικότητα της Δημοκρατικής Αριστεράς θα ήταν ακόμη ζητούμενο η πολιτική σταθερότητα στον τόπο, τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ., Σπύρος Λυκούδης, στη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητές τον ίδιο και τον υπεύθυνο Πολιτικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, Σάκη Παπαθανασίου. Ήδη σφυρηλατείται, για πρώτη φορά, η κουλτούρα της κυβερνητικής συνεργασίας στη χώρα μας, κι αν ακόμα δεν πετύχει θα έχουν μπει οι βάσεις, επισήμανε και απάντησε στην κριτική ότι με τους κυβερνητικούς εταίρους που διάλεξε η ΔΗΜ.ΑΡ. θα υπάρχουν «χαμένες μάχες», λέγοντας: «Δεν είμαστε αιθεροβάμονες. Μπορεί να έχουμε χαμένες μάχες, αλλά αν κερδηθεί η τελική μάχη, θα έχουν κερδηθεί πολλά». Πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά γίνεται «σκληρή διαπραγμάτευση» για τα μέτρα, σημειώνοντας ότι μπορεί η τρόικα να απέρριψε κάποιες προτάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ., αλλά έχει ανοίξει ο δρόμος για τη χάραξη εθνικών προτεραιοτήτων. Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια της χώρας για την αντιμετώπιση της κρίσης, είπε ότι οι μεγαλύτεροι εχθροί δεν είναι οι εκπρόσωποι των δανειστών, ούτε η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε, αλλά είναι η αδράνεια και ο χρόνος. Υπογράμμισε ότι είναι μύθος αυτό που λένε ότι «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» ή ότι «δεν θα μας διώξουν από την ευρωζώνη επειδή μας έχουν ανάγκη» και σημείωσε πως «δεν είναι ίδιοι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και ούτε όλοι οι συνταξιούχοι πένονται».


Ο κ. Λυκούδης τάχθηκε υπέρ και της βιολογικής ανανέωσης της πολιτικής ζωής για να μπουν οι νέοι μπροστά.

Ως προς τις διαφωνίες στο εσωτερικό του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τόνισε ότι δεν προβλέπονται ποινές και αποβολές, αλλά υπάρχουν οι κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας, που πρέπει να γίνονται σεβαστοί.

Στην ομιλία του ο κ. Παπαθανασίου ανάφερε ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν πιστεύει στο μείγμα των μέτρων που προτείνει η τρόικα, όμως η πολιτική δεν ασκείται με επιθυμίες. Ασκείται, υπογράμμισε, σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον και αυτό είναι αρνητικό για την Ελλάδα. Η χώρα μας χρειάζεται χρόνο κι αυτό επειδή οι μεταρρυθμίσεις απαιτούν χρόνο και δεν γίνονται μόνο επειδή αποφασίζονται, συμπλήρωσε.

Σχετικά με τα μέτρα επισήμανε πως δεν είναι όλα καταδικαστέα. Κάποια από αυτά, που αφορούν την εξυγίανση και τον εξορθολογισμό, θα τα έπαιρνε ακόμα και μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΔΗΜ.ΑΡ., είπε ενδεικτικά.

Για την πολιτική που προτείνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παρατήρησε πως αυτή θα οδηγούσε σε αναγκαστική χρεοκοπία και η εφαρμογή της δεν θα κράταγε πάνω από 10-15 μέρες, μέχρι να μην μπορεί το κράτος να πληρώσει τις οφειλές του.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε θα έπρεπε να ονομάζεται πλέον "αριστερά", ας μάθουμε να ξεχωρίζουμε / διαχωρίζουμε τις έννοιες. Και εσείς που την υποστηρίζεται, λίγη σκέψη και κριτική για τη Δημάρ καλό θα σας έκανε.

Χρειάζονται νέες πολιτικές δυνάμεις, πλήρη κάθαρση από αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα και ΠΛΕΟΝ Η ΔΗΜΑΡ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΗΜΑΡ αποτελεί μέρος του οικονομικού κατεστημένου.Απόψεις τύπου Λυκούδη και παπαθανασίου είναι κάτι συνηθισμένο στο χώρο της δεξιάς.Σε λίγο θα αποτελούν θλιβερή παρένθεση

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες