Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Λόγια μεγάλων ανδρών…


Πέτρος Γαιτάνος: «Προτιμώ η Χρυσή Αυγή να ξεφύγει λίγο παρά να λούζομαι τη χαζοευγένεια των ΜΜΕ και των πολιτικών, οι οποίοι μας έχουν καταστρέψει. Προτιμώ μια Χρυσή Αυγή που θα είναι τσαμπουκάδες. Μ' αρέσει ο τσαμπουκάς της» .
 Η περίπτωσή του είναι απλή υποκρισία. Πίσω από μελιστάλαχτους βυζαντινούς ύμνους που μιλούν για αγάπη ξεπροβάλλει αναπόφευκτα το φρικτό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής με τις  δολοφονικές πρακτικές που στάζουν αίμα. 
Βγάλε επιτέλους, αγαπητέ Πέτρο, στην επιφάνεια τον χρυσαυγίτη που έχεις μέσα σου. Θυμήσου, όμως, και τον Μάνο Χατζιδάκη που θαυμάζεις:

"Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενυσχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του. Η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους που περιέχουμε είναι η Παιδεία."

Γιάννης Μακριδάκης: "Οι θεωρίες της Δημαρ και οι πρακτικές της χρυσής αυγής είναι δύο όψεις της ίδιας πολιτικής στάσης...
Οι εκπορνευμένοι της δημαρ, οι ξεπουλημένες για το ευρώ συνειδήσεις, προχτες έβγαλαν ανακοίνωση στήριξης της πολυεθνικής που σχεδιάζει να κάνει αποικιοκρατική εισβολή στο νησί μου και να μετατρέψει τους τόπους που ζω σε βιομηχανίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας… Για μένα είναι πιο επικίνδυνοι και πιο χυδαίοι από τους χρυσαυγίτες…
Ο κάθε ένας ανώνυμος ή επώνυμος που στηρίζει αυτή την κυβέρνηση η οποία ξεπουλάει τη χώρα και εκπορνεύει το φυσικό της περιβάλλον και τους φυσικούς της πόρους με πρόσχημα την παραμονή στο ευρώ, είναι απλά ένας παρτάκιας, εγωιστής, μικρόνους και πολιτικός νάνος."

Η περίπτωσή του είναι προχωρημένη αλλά και πιο αντιπροσωπευτική. Είναι το μνημείο σύγχυσης  του νεοέλληνα. Πρόκειται για μια ρητορική από τη Χρυσή Aυγή μέχρι τους αντεξουσιαστές που βλέπει μόνον ξεπουλημένους, προδότες και δοσίλογους. Μια ρητορική που δεν μπορεί να φανταστεί ότι υπάρχει και διαφορετική άποψη. Ωστόσο, αυτός ο τρόπος σκέψης στον οποίο οι πεφυσιωμένοι ναρκισσιστές  μέσα σε ένα βουνό «επαναστατικού» εγωισμού νομίζουν ότι κατέχουν την απόλυτη και αδιαμφισβήτητη αλήθεια, δεν είναι κάτι καινούριο στην πολιτική.  Είναι τα φαντάσματα των μαύρων και κόκκινων ολοκληρωτισμών που νομίσαμε ότι έθαψε ο 20ος αιώνας, αλλά φαίνεται ότι επανέρχονται δριμύτερα. Γιατί πόσο απέχουν από αυτή τη ρητορική οι κρεμάλες και τα γκουλάγκ για να ξεβρωμίσει ο τόπος από τους εκπορνευμένους και τους προδότες που ξεπουλάνε την πατρίδα; Ένα τσιγάρο δρόμο.
«Η αλήθεια του ολοκληρωτισμού, λέει ο Μίλαν Κούντερα, αποκλείει τη σχετικότητα, την αμφιβολία, το ερώτημα και δεν μπορεί συνεπώς ποτέ να συμφιλιωθεί με αυτό που θα ονόμαζα το πνεύμα του μυθιστορήματος».
Θα περίμενε κάποιος από ένα μυθιστοριογράφο μια ρυτίδα αμφιβολίας να χαράζει τη σκέψη του. Ωστόσο, μας παρουσιάζει τη «μοναδική και ιερή αλήθεια του». Τίποτε πρωτότυπο. Πολιτικός πρωτογονισμός.  Αιώνες  θρησκειών, σταλινικών και φασιστικών κομμάτων μας χόρτασαν.
Gustave Flaubert

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μηπως μπορω να βοηθησω γιατι οι ειδικοι (ψυχιατροι, ψυχολογοι,..) σιωπουν.

Εχουμε 2 ναρκισσους καλιτεχνες.

Το ερμηνευτικο σχημα ειναι περιπου το εξης:

"Αίτια : Ανωριμότητα, νευρώσεις, μεγαλομανία, θεωρίες συνομωσίας αόρατων εχθρών, κίνδυνοι διάλυσης έθνους, αλυτρωτισμός,...., η εκλεκτή φυλή, παρεμπόδιση κατάκτησης όλων αυτών που δικαιούνταν, βαθιά εμμονή για (αυθαιρεεσια και αταξία).

Συνέπειες: Ματαίωση μεγαλεπήβολων προσδοκιών, εξαχρείωση, συναισθηματική αναπηρία, ανδρικές αδελφότητες-μεσσιανισμός, (κρυπτο) ομοφυλοφιλία, επιθυμία για ολοκληρωτική κυριαρχία."

Ειναι σχεδον ταυτοσημο με αυτο που εχω γραψει για τους ναζιστες τον μεσοπολεμο, παρακατω .




"....VΙΙ. Η ψυχιατρική παρέχει τα ερμηνευτικά εργαλεία για τον γερμανικό μεσοπόλεμο;

Τέλος, προσπαθώντας να απαντήσει στο πάντα φλέγον ερώτημα «πώς συνέβησαν όλα αυτά;», ο Ζεμπάλντ διερευνά και εντοπίζει όλους εκείνους τους παράγοντες που συνέτειναν στην εξαχρείωση των Γερμανών: την εσωστρέφεια και τον περιορισμό των συναισθημάτων εντός της οικογένειας, τις ανδρικές αδελφότητες με τυφλή αφοσίωση σε έναν αρχηγό, τις ομάδες ελίτ από κατώτερα στρώματα, όπως τα SS, που αντικατέστησαν την ελίτ της κληρονομικής αριστοκρατίας. Ανάγει το παραληρηματικό όραμα της καταστροφής και τις πρακτικές των ομαδικών εξοντώσεων και των βασανιστηρίων, σε αποτέλεσμα της επιθυμίας για ολοκληρωτική κυριαρχία στον άλλον, για εξουσία πάνω στο πνεύμα και τη σάρκα του και σε όργιο αχαλίνωτης αυτοεκτόνωσης.

Αίτια : Ανωριμότητα, νευρώσεις, μεγαλομανία, θεωρίες συνομωσίας αόρατων εχθρών, κίνδυνοι διάλυσης έθνους, αλυτρωτισμός, πανγερμανισμός, η εκλεκτή φυλή, παρεμπόδιση κατάκτησης όλων αυτών που δικαιούνταν, βαθιά εμμονή για ευταξία.

Συνέπειες: Ματαίωση μεγαλεπήβολων προσδοκιών, εξαχρείωση, συναισθηματική αναπηρία, ανδρικές αδελφότητες-μεσσιανισμός, (κρυπτο) ομοφυλοφιλία, επιθυμία για ολοκληρωτική κυριαρχία.
…………………………………………………………………………………………………………

Και άλλα δυσεξήγητα γίνονται στην Γερμανία.

Ο Horst Mahler, γιος Γερμανού στρατιώτη που πεθαίνει στο μέτωπο, κατά το μισό Εβραίος, γίνεται ιδρυτικό μέλος της RAF και μετά την σύλληψη του, στην φυλακή φιλο-χιτλερικός-αντισημίτης και αφού αποφυλακισθεί λόγω της συμμετοχής του στο αντάρτικο πόλης , σύντομα ξαναφυλακιζεται με τον νόμο Volkverherzung “υποκίνησης του λαϊκού μίσους εναντίον ενός τμήματος του πληθυσμού”.

Ο Φριτς Τόιφελ ίδρυσε το 1967 την περίφημη «Κommune 1», το πρώτο και πιο διάσημο κοινόβιο της χώρας, στο οποίο είχαν καταργηθεί η ατομική ιδιοκτησία και η μονογαμία. Την 2 Ιουνίου 1967, σε μια διαδήλωση εναντίον του Σάχη της Περσίας ένας Γερμανός αστυνομικός πυροβολεί και δολοφονεί τον φοιτητή Benno Ohnesorg. Μερικά μέλη της «Κommune 1» και της «Wieland Κommune» (μεταξύ των οποίων και ο Michael Baumann) ιδρύουν την επαναστατική οργάνωση ”2 Ιούνη”. O Michael Baumann αποχωρεί από την ”2 Ιούνη” το 1972. Μετά την επανένωση, αποκαλύφθηκε ότι το 1973 συνέγραψε αναφορά 125 σελίδων που απέστειλε στην Stasi, με πληροφορίες για 94 άτομα του ενόπλου αγώνα , τις επιθέσεις, τον οπλισμό, ακόμη και για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις!!!

Τελικά, εκτός από τον λουθηρανό πάστορα και πατέρα της Merkel , αρκετοί άλλοι είχαν μια σχέση «συμπάθειας» με την Stasi η το κομμουνιστικό καθεστώς. Υποθέτω, ότι αυτή δεν ήταν αμιγώς ιδεολογική (εντοπίζοντας διαχρονικά τον αιώνιο καιροσκοπισμό των γερμανικών φύλων να συντάσσονται με την πλευρά των εκάστοτε ισχυρών) αλλά μάλλον αποσκοπούσε σε ελευθερίες/προστασία και άλλα υλικά προνόμια…”"

Αφωτιστος Φιλελλην

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΘΩΜΑΣ είπε...

Συμφωνώ απόλυτα, αν και νομίζω ότι οι Έλληνες που βλέπουν μόνο ξεπουλημένους, προδότες και δοσίλογους είναι πάρα πολλοί (πάνω από 50%). Ας θυμηθούμε ακόμα πολλούς Έλληνες πρωθυπουργούς από τον Ανδρέα Παπανδρέου ως τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου, οι οποίοι όταν έχαναν την εξουσία, έβλεπαν συνωμοσίες και προδοσίες. Το έκανε και το ΚΚΕ το 1949 για την ήττα του εμφυλίου.Ο κ. Στέλιος Ράμφος έχει αναλύσει εξαιρετικά την ταυτότητα και την ψυχοσύνθεση των Ελλήνων και όλων των Ορθοδόξων και παλαιοκαθολικών λαών, που δεν πέρασαν Διαφωτισμό. Δυστυχώς η χαμηλή μας αυτοεκτίμηση δεν μου δίνει περιθώρια αισιοδοξίας. Θα με θυμηθείτε όταν μας κυβερνήσει ο Σύριζα, πόσοι εχθροί και σαμποτέρ θα ευθύνονται για την αποτυχία του. Εύχομαι να διαψευστώ, αλλά στην Ελλάδα πάντα μας φταίνε οι άλλοι και κυρίως οι ξένοι (Γερμανοί ή Αλβανοί) ή οι ντόπιοι δοσίλογοι και ποτέ εμείς. Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Η παραγωγή Ηλία.ρευματος στοιχίζει κανονικά
0.065€.H παραγωγή Ηλία.ρευματος στα νησιά
στοιχίζει ΕΝΑ ευρώ.Αυτοι που επιδοτούνται από
όλους εμάς είναι οι ίδιοι που αρνούνται την εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα
Νησιά τους.Ζητω το πετρέλαιο ,ιδίως όταν το πληρώνουν αλλοι

manousos είπε...

Αγαπητοί φίλοι δεν θα μπορούσαν αντί να οφελούνται 2-3 μεγαλοεταιρείες από την παραγωγή ρεύματος από Α.Π.Ε να επενδύσουν οι τοπικές κοινωνίες όπως Δήμοι τοπικές συνεταιριστικές οργανώσεις, τοπικές συναιτεριστικές τράπεζες επαγγελματικοί σύλλογοικ.λ.π

Μανούσος Γ.Δασκαλάκης

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες