Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Αντιπροσωπεία της ΔΗΜ.ΑΡ. Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε τους μετανάστες - απεργούς πείνας στο Εργατικό κέντρο.


Σήμερα 3-3-2011 αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Αριστεράς, αποτελούμενη από τους Φανή Γουργούρη, Θέμη Κουταλιανό και Γιώργο Μήλια μέλη της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής, επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο για να εκφράσει τη συμπαράστασή της στους 50 μετανάστες, οι οποίοι διανύουν την 38η ημέρα απεργίας πείνας. Συναντήθηκε με τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου μέλος της διοίκησης του Ε.Κ.Θ, εκπροσώπους της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης και τους μετανάστες.

Η Δημοκρατική Αριστερά επισημαίνει τα εξής:

Είμαστε ως χώρα και ως κοινωνία μπροστά σε μια δοκιμασία. Η ζωή των απεργών μεταναστών κινδυνεύει άμεσα από την απεργία πείνας. Ανεξάρτητα από το πώς κρίνει κανείς τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την ανάδειξη του προβλήματος των μεταναστών, υπάρχει άμεση ανάγκη να ανοίξει η διαδικασία για την εξεύρεση λύσης με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.Οποιαδήποτε καθυστέρηση δεν υπηρετεί την υπεύθυνη και ανθρωπιστική ευαισθησία που πρέπει να επιδείξει.

Η απουσία μεταναστευτικής πολιτικής, δεν υποκαθίσταται από μια ακραία αντιπαράθεση γοήτρου από την πλευρά των κρατικών οργάνων. Η ανυποχώρητη στάση που επιδεικνύουν, δεν οδηγεί σ' ένα αποτέλεσμα αλληλεγγύης, αλλά σε μια εξέλιξη με ανυπολόγιστες συνέπειες.


1 σχόλιο:

Θεμης Δημητρακοπουλος είπε...

Με βρίσκει απολύτως σύμφωνο η χειρονομία σας, σε πολιτικό και συμβολικό επίπεδο. Τη στιγμή που διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές, δεν επιτρέπονται δισταγμοί και αμηχανίες, ανεξάρτητα του πώς και του γιατί φτάσαμε μέχρι εδώ – είτε συμφωνούμε είτε όχι. Ως Αριστερός και Πράσινος, δεν έχω πιο σημαντικές προτεραιότητες από την υπεράσπιση της ζωής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που καταρρακώνεται καθημερινά στην Υπατία και στο ΕΚΘ.

Θέμης Δημητρακόπουλος
μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς-συντονιστής του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και ΟΙκολογίας

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες