Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΔΟΕ: Εχει ονόματα 54.000 Ελλήνων καταθετών στο εξωτερικό. Τα στοιχεία προέκυψαν από την επίσκεψη της ΔΗΜΑΡ


Στα χέρια του ΣΔΟΕ βρίσκονται 54.000 ονόματα προσώπων που έχουν στείλει από την Ελλάδα σε τράπεζες του εξωτερικού εμβάσματα συνολικού ύψους άνω των 20 δις ευρώ. Αυτό επεσήμαναν στελέχη του ΣΔΟΕ κατά τη συνάντηση που είχαν με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ , η οποία , το μεσημέρι της Τετάρτης (5.9.2012) ζήτησε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του CD που έχει στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ με τα ονόματα των προσώπων που έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, καθώς και για τη διαδικασία ελέγχου και διασταυρώσεων όλων των συναλλαγών. Είναι αξιοσημείωτο επίσης ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, «τα στελέχη του ΣΔΟΕ εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την απροθυμία της Τράπεζας της Ελλάδος και των ελληνικών τραπεζών να ανταποκριθούν έγκαιρα στα αιτήματα του ΣΔΟΕ, προβάλλοντας, όπως είπαν, αδικαιολόγητα προσκόμματα». Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από τη δίωρη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ (Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, κ. Νίκος Τσούκαλης, βουλευτής Ηρακλείου κ.Γιάννης Μιχελογιαννάκης και κ. Σάκης Παπαθανασίου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής) με το νέο Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Στ. Στασινόπουλο και τα διευθυντικά στελέχη κ.κ. Ν. Λέκκα και Θ. Φλωράτο.

Το κόμμα του κ. Φ. Κουβέλη δίνει έμφαση στο ζήτημα της φοροδιαφυγής και στην αντιμετώπιση της παραοικονομίας εκτιμώντας ότι πρέπει να υπάρξει ξερίζωμα αυτών των φαινομένων -και με θεσμική θωράκιση και με ενίσχυση του ελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Επιμένουν ότι πρέπει να δοθεί τέλος στην καταλήστευση του δημόσιου πλούτου «από ιδιωτικά και όχι μόνο συμφέροντα που εξέθρεψε το πελατειακό σύστημα».


Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, κατά τη συνάντηση, υπήρξε εκτενής ενημέρωση για σοβαρότατα ζητήματα φοροδιαφυγής, όπως το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων, αλκοολούχων ποτών και άλλων προϊόντων, εξωχώριων εταιριών (Off shore), σκαφών αναψυχής, επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες. Παράλληλα, όπως αναφέρεται από τη ΔΗΜΑΡ, έγινε αναλυτική ενημέρωση για τον έλεγχο πολιτικών προσώπων, αλλά και για την τεράστια έλλειψη προσωπικού και υποδομών του ΣΔΟΕ. Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ δεσμεύθηκε ότι θα προωθήσει όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις, προκειμένου να καταστεί πιο αποτελεσματικό το έργο του ΣΔΟΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ:

Αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς αποτελούμενη από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, Νίκο Τσούκαλη, το βουλευτή Ηρακλείου Γιάννη Μιχελογιαννάκη και τον Σάκη Παπαθανασίου, μέλος της Ε.Ε συναντήθηκε σήμερα με το νέο Ειδικό Γραμματέα  του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλο και τα διευθυντικά στελέχη Ν. Λέκκα και Θ. Φλωράτο.
Κατά της διάρκεια της δίωρης συνάντησης συζητήθηκαν λεπτομερώς  όλες οι παράμετροι που διαχρονικά εξέθρεψαν τη γάγγραινα της φοροδιαφυγής και την καταλήστευση του δημόσιου πλούτου από ιδιωτικά και όχι μόνο συμφέροντα που εξέθρεψε το πελατειακό σύστημα.
Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ ζήτησε να ενημερωθεί για  το περιεχόμενο του CD  που έχει στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ με τα ονόματα των προσώπων που έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, καθώς και για τη διαδικασία ελέγχου και διασταυρώσεων όλων των συναλλαγών. Σύμφωνα με την ενημέρωση το CD περιέχει 54.000 ονόματα με εμβάσματα συνολικά άνω των 20 δις ευρώ.
Τα στελέχη του ΣΔΟΕ εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την απροθυμία της Τράπεζας της Ελλάδος και των ελληνικών τραπεζών να ανταποκριθούν έγκαιρα στα αιτήματα του ΣΔΟΕ, προβάλλοντας, όπως είπαν, αδικαιολόγητα προσκόμματα.
Υπήρξε, επίσης, εκτενής ενημέρωση για σοβαρότατα ζητήματα φοροδιαφυγής, όπως το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων, αλκοολούχων ποτών και άλλων προϊόντων, εξωχώριων εταιριών (Off shore), σκαφών αναψυχής, επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες.
Αναλυτική ενημέρωση έγινε για τον έλεγχο πολιτικών προσώπων, αλλά και για την τεράστια έλλειψη προσωπικού και υποδομών του ΣΔΟΕ, προκειμένου να εκπληρώσει τις άμεσες αρμοδιότητές τους.
Η αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς ανέλαβε την υποχρέωση να προωθήσει όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις, προκειμένου να καταστεί πιο αποτελεσματικό το έργο του ΣΔΟΕ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ακούμε συνέχεια το τελευταίο διάστημα ανακοινώσεις, διαπιστώσεις, προθέσεις,στον τομέα της πάταξης της φοροδιαφυγής αλλά ουσιαστικά αποτελέσματα (δέσμευση περιουσιών φοροφυγάδων κλπ)δεν έχουμε δει ακόμη. Μήπως όλα αυτά γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού; Μήπως δεν υπάρχει καν το νομοθετικό πλαίσιο για να γίνουν όλα αυτά και οι φοροφυγάδες τα παρακολουθούν γελώντας; Η ΔΗΜΑΡ θέλω να πιστεύω οτι δεν θα παρεκλείνει από τις εξαγγελίες της, για τη στήριξη των οικονομικά αδυνάτων, πάταξη της διαφθοράς στο δημόσιο, ρύθμιση των τραπ. δανείων με ουσιαστικό τρόπο.Αποτελεί την ελπίδα σημαντικής μερίδας των πολιτών.

Αναγνώστες