Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Η... ολική επαναφορά της ΔΗΜΑΡ!

www.metarithmisi.gr
Ήταν πριν από τέσσερα περίπου χρόνια που κουνήθηκε η γη κάτω από τη πόδια της Αριστεράς στην Ελλάδα!Τότε που το πιο προχωρημένο κομμάτι της, η Αριστερά του Κύρκου και του Παπαγιαννάκη, η Ανανεωτική Αριστερά που στάθηκε όρθια στα χρόνια του χειρότερου δογματισμού, όταν οι πανανθρώπινες ιδέες της ελευθερίας και του σοσιαλισμού χτίζονταν μέσα στο τείχος της ντροπής και ματώνανε στη Πράγα, αποφάσισε να κάνει τη δική της έξοδο του Μεσολογγίου...Ασφυκτιώντας μέσα σʼ ένα κακέκτυπο του Συνασπισμού που με τόσες ελπίδες είχαμε ιδρύσει, μια ομάδα συντρόφων αποφάσισαν να αφήσουν τη μιζέρια στην άκρη και βάλθηκαν νʼ αποδείξουν  ότι μπορούμε οι αριστεροί να προτείνουμε λύσεις και νʼ αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες στη διακυβέρνηση του τόπου μας, ότι μπορούμε να βάλουμε κι εμείς πλάτη για να βγεί η Ελλάδα από την κρίση, όχι για να γυρίσει στα ίδια, αλλά για να τραβήξει μπροστά στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου! Αυτό ήταν το σχέδιο της ΔΗΜΑΡ και αυτό το σχέδιο ενθουσίασε και κινητοποίησε παλιούς και νέους αριστερούς, συσπειρώνοντας μέσα σε δύσκολες συνθήκες ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας που ακούμπησε ελπίδες πάνω του.Κι αυτό το σχέδιο μπήκε μπροστά!
Μόνο που τα όνειρα - τα καλά συνήθως - δεν κρατάνε για πολύ...
Πολλά ειπώθηκαν, πολλά θα ειπωθούν ακόμα, τα λόγια δεν έλλειψαν ποτέ από την Αριστερά...Αυτό που μετράει ωστόσο είναι η ουσία. Και η ουσία είναι ότι η ΔΗΜΑΡ και το σχέδιό της ηττήθηκαν κατά κράτος.Η ήττα δεν χρειάζεται αποφάση συνεδρίου για να συντελεστεί. Την απόφαση την έχει ήδη πάρει η ζωή και την έχουν επικυρώσει πανηγυρικά με την ψήφο τους οι πολίτες που την είχαν εμπιστευτεί!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν λυπαμαι για κατι ηταν διοτι ψηφιζα Ανανεωτικη Αριστερα (Α.Α.) απο το 1977.
Στα δυσκολα η Α.Α. δεν αντεχει, δυστυχως υπαρχει το συνδρομο του ΚΚΕ εσ., διαλυτικη πολυγνωμια ( 50 μελη και 25 γνωμες) πολυ μπλαμπλα και τελος αναποτελασματικοτητα ( ‘αφου ταπαμε και αποφασισαμε πηγαμε να κοιμηθουμε…”). Φατε τωρα την σκονη των πρωην κνιτων,…..

Αφωτιστος Φιλελλην

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες