Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ανακαλύφθηκε συλημένος ΕΝΦΙΑ σε μακεδονικό τάφο

Του Γιώργου Σιακαντάρη, Athens Voice
Δεν γνωρίζω αν τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις, αλλά πιστεύω ότι το ελληνικό καλοκαίρι αφθονούν οι θεωρίες συνωμοσίας και οι συνάδουσες με αυτές εθνικιστικές «εξάψεις». Τα παραδείγματα πολλά και θα αδικήσω εδώ πολλούς από τους καθηγητές του συνομωσιολογικού εθνικισμού που δεν θα τους αναφέρω. Σταχυολογώ μόνο μερικά. Ας ξεκινήσουμε με τη φοβερή αποκάλυψη που έκανε -που αλλού, μα στο πρωινό της σχολής Παπαδάκη- ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων κύριος Τρύφων Αλεξιάδης. Αυτός κατήγγειλε ότι «όχι μόνο ο ΕΝΦΙΑ αλλά πάρα πολλοί νόμοι έχουν έρθει γραμμένοι στα αγγλικά»! Τι ήταν να το πει; Βροχή οι καταγγελίες κατά των λακέδων που μεταφέρουν αυτούσια τη φωνή της Μέρκελ στην Ελλάδα. Διαφεύγει μια μικρή λεπτομέρεια. Η φωνή της Μέρκελ είναι τα γερμανικά. Αυτά όμως μπροστά στον αγώνα κατά των τοκογλύφων είναι λεπτομέρειες. Δεν γνωρίζω αν ο ΕΝΦΙΑ είναι μεταφρασμένος από τα αγγλικά, ξέρω όμως ότι στην εποχή των παγκοσμιοποιημένων κοινωνιών οι νόμοι αναγκάζονται να παρακολουθούν τι συμβαίνει σ’ ολόκληρο τον κόσμο και να προσαρμόζονται ανάλογα. Αν πάντως τα σαΐνια της συνομωσιλογίας ενδιαφέρονται μπορούν να ανακαλύψουν τέτοιες «μεταφράσεις», ιδιαίτερα στο χώρο των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, και σε πολλές άλλες «υποτελείς» στην Μέρκελ χώρες.

Μετά από κάτι τέτοια δεν έχει άδικο ο κύριος Καμένος να εξοργίζεται και να δηλώνει ότι, «οφείλουμε σήμερα (τον δεκαπενταύγουστο) να προσκυνήσουμε την Παναγία και να προσευχηθούμε, προκειμένου να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας από μια ξενοκίνητη χούντα της νέας τάξης πραγμάτων, μια χούντα που, όπως βλέπετε σήμερα, οι επίσημοι εκπρόσωποί της, προτίμησαν τις παραλίες παρά να βρίσκονται και να τιμήσουν την Παναγιά του ελληνικού λαού». Να κάτι τέτοια κάνουν οι επίσημοι της χώρας και δεν μπορεί η ομάδα του Αναστασιάδη να στηριχτεί στη βοήθεια της Παναγιάς για να κατατροπώσει τους μπασταρδεμένους θρησκευτικά Ρουμάνους.
Είχαμε επίσης τη σθεναρή αντίδραση κατά του αντιρατσιστικού σχεδίου νόμου από την πλευρά μερικών μητροπολιτών. Ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας σε πατριωτικούς τόνους (εξάλλου ο πατριωτισμός δεν είναι εθνικισμός) σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό αναφέρει ότι «ο νόμος αυτός είναι αντίθετος προς την Αγία Γραφή, προς την Ελληνική σοφία και παιδεία, αλλά και προς αυτήν την απλή λογική και το αίσθημα του ανθρώπου».
Και φθάνουμε στην ανασκαφή της Αμφίπολης. Όχι εδώ δεν θα μεμφθώ την επίσκεψη Σαμαρά, ούτε καν ότι υποκατέστησε τους αρχαιολόγους περιγράφοντας τα ευρήματα. Ευτυχώς δεν ζήλωσε τη δόξα των «ιστορικών» του τηλεοπτικού εθνικισμού, τύπου Σαράντη Καργάκου, και δεν «αποκάλυψε» ότι βρισκόμαστε μπροστά στον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ως πρωθυπουργός καλά έκανε και πήγε. Οφείλει να ενθαρρύνει τέτοιες προσπάθειες, δεν οφείλει όμως να τις εντάσσει σε μια αντίληψη που θέλει την επιστήμη αρωγό στη παρωχημένη εθνικιστική και ρομαντική αντίληψη για το έθνος.
Γιατί υπάρχει και μια άλλη αντίληψη για το θέμα και θα μπορούσε να το ξέρει αν συνομιλούσε και με μια άλλη κοινωνία και όχι μόνο αυτήν των πρώην στελεχών της Πολιτικής Άνοιξης, των μοναχών του Αγίου Όρους, των διαφόρων μητροπολιτών και των νοσταλγών της διευρυμένης προς το ακροδεξιό ΛΑΟΣ Νέας Δημοκρατίας.
Στην περιοχή της Αμφιπόλεως γίνονταν αρχαιολογικές έρευνες εδώ και πολλά χρόνια, για τις οποίες οι κάτοικοι της περιοχής ήταν πολύ υπερήφανοι. Πριν δυο χρόνια είχα προσκληθεί στις Σέρρες από ένα όμιλο πολιτών. Με υποδέχτηκε ο ευγενικός και φωτισμένος ζωγράφος και καλλιτέχνης Βασίλης Βαφειάδης. Εκεί αυτοί οι άνθρωποι μου μίλησαν για τις ανασκαφές, με πήγαν στα μουσεία όπου εκτίθενται μερικά από τα ευρήματα, από κοινού με ευρήματα από την προϊστορία μέχρι και την οθωμανική περιόδο της πόλης, μου μίλησαν με περηφάνεια για την προσπάθεια που κάνουν για την αναστήλωση των τζαμιών της πόλης των Σερρών, ως αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και της ταυτότητάς τους.
‘Ήταν υπερήφανοι για τα αρχαιολογικά ευρήματα, όχι όμως γιατί επιβεβαίωναν την ελληνικότητα της Μακεδονίας, αλλά γιατί αναδείκνυαν την ιστορία της περιοχής και έδιναν τη δυνατότητα στους ίδιους τους Σερραίους να συμμετάσχουν, με το δικό τους τρόπο, σε μια μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη, η οποία αναδεικνύει για άλλη μια φορά την προτεραιότητα του ορθού λόγου έναντι κάθε είδους εθνικιστικού σκοταδισμού.
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που μέσα σ’ όλα αυτά κάποιοι ανακάλυψαν μια συνέντευξη που είχε δώσει πριν ένα χρόνο η εθνική μας αρχαιολόγος κυρία Λιάνα Σουλβατζή και άρχισαν να την αναπαράγουν μαζικά στο διαδίκτυο. Κάτι τέτοιες στιγμές δοξάζω τον Ύψιστο που με φώτισε να αποχωρήσω από το facebook και να βλέπω κάτι τέτοια μόνο στο google ή από κάποια mail που μου στέλνουν. Η κυρία Σουλβατζή, στα μέσα της δεκαετίας του '90, είχε ισχυριστεί ότι ανακάλυψε τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αίγυπτο και συγκεκριμένα στην όαση Σίουα. Όπως όμως κατήγγειλε αυτή η ανασκαφή δεν τελείωσε, γιατί επενέβη, ποιος άλλος, οι Εβραίοι!!! Θα φτάναμε και σ’ αυτούς. Έτσι με την παρέμβαση του Ισραηλινού πρέσβη στον πουλημένο Μοσκώφ, που ήταν μορφωτικός σύμβουλος της ελληνικής πρεσβείας, στον Πάγκαλο και στον «σημίτη» Σημίτη, η επίσης πουλημένη στους Εβραίους Αίγυπτος σταμάτησε την ανασκαφή.
Μετά από όλα αυτά δεν είναι να απορεί κανείς, όταν σε πολύ πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, φαίνεται το 75% των πολιτών να πιστεύει ότι η σημερινή οικονομική κρίση ήταν «προσχεδιασμένη από εξωθεσμικά κέντρα», το 68% ότι το φάρμακο για τον καρκίνο έχει βρεθεί αλλά δεν δίνεται στους ασθενείς, το 60% ότι ο Κ. Σημίτης είναι Εβραίος (το υπαινίχθηκα ήδη), το 58% ότι η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ήταν έργο των ίδιων των ΗΠΑ. Μαθαίνω και ανησυχώ ότι τώρα τελευταία μειώνεται το ποσοστό όσων πιστεύουν πως μας ψεκάζουν.
Αλλά μάλλον δεν χρειάζονται τέτοιες έρευνες, όπου ξοδεύονται και τα χρήματα του ελληνικού λαού. Ούτε χρειάζεται να παρακολουθεί κανείς τα μέσα «κοινωνικής» δικτύωσης. Αρκεί, τώρα τα καλοκαίρια, να πάει να γίνει ωτακουστής σε διάφορες παρέες. Εκεί θα ακούσει, όπως άκουσα και εγώ, «έμπλεος» θαυμασμού για τις γνώσεις του, τον ιστορικό και φιλόλογο της διπλανής παρέας, η οποία κρεμασμένη από τα χείλη του, «μάθαινε» ότι οι Εβραίοι ήταν οι χρηματοδότες του Χίτλερ, ότι η αγγλική γλώσσα έχει μόνο 65.000 λέξεις εκ των οποίων 45.000 είναι ελληνικές (για να μάθουν και αυτοί οι ανόητοι που μετέφρασαν τον ΕΝΦΙΑ από τα αγγλικά) και ότι επίσης η ελληνική γλώσσα έχει πάνω από 65 εκατομμύρια λέξεις και χωρίς αυτήν δεν θα λειτουργούσαν οι υπολογιστές. Πολύ στεναχωρήθηκα που δεν άκουσα τίποτα για τη δήλωση Κίσινγκερ κατά των Ελλήνων. Είπα να τούς την υπενθυμίσω, αλλά φοβήθηκα ότι ήδη οι φίλοι της διπλανής παρέας είχαν παραφουσκώσει με τις τόσες μεγάλες δόσεις γνώσεων.
Τελικά για να σοβαρευτούμε, επιμένω, καλά έκανε ο Πρωθυπουργός και επισκέφτηκε την ανασκαφή στην Αμφίπολη. Θα ήθελα όμως να πει ότι τα ευρήματα αποδεικνύουν πόσο μεγάλη σημασία έχει για μια χώρα η Επιστήμη και ο Ορθός Λόγος. Θα ήθελα να μιλήσει για την ανάγκη οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να μάθουν πως ιστορία δεν έχουμε μόνο εμείς, πως λογοτεχνία δεν είναι μόνο κάποια αποσπάσματα από έργα Ελλήνων συγγραφέων, αλλά ολόκληρα τα βιβλία τους, πάνω στα οποία πρέπει να εξετάζονται. Πως επίσης λογοτεχνία και μεγάλους συγγραφείς έχουν και οι άλλοι λαοί, τα βιβλία των οποίων πρέπει επίσης να διαβάζουμε από και στο σχολείο. Θα ήθελα να αναφέρει πως δεν μπορούν να υπάρχουν φοιτητές που στηρίζουν τη γνώση τους γύρω από ένα επιστημονικό αντικείμενο σ’ ένα μόνο εγχειρίδιο. Θα ήθελα να πει ότι η συνωμοσιολογία και ο εθνικισμός δεν οφείλονται αποκλειστικά στους πολίτες, όπως υποστηρίζουν κάποιοι «illuminati», οι οποίοι μένουν μόνο στο γεγονός και όχι στην αιτία του, αλλά στην απουσία Κριτικής Παιδείας. Αλλά μάλλον πολλά θέλω.
Τελικά, λόγω της απουσίας αυτής της Κριτικής Παιδείας, τείνω να πιστέψω ότι στην Αμφίπολη ανακαλύφτηκε συλημένος ΕΝΦΙΑ, γραμμένος στα εβραϊκά, τον οποίο μετέφρασαν οι Άγγλοι και από αυτούς τον μεταφέραμε στα ελληνικά, γι’ αυτό και τα τόσα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες