Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Δημιουργία ρευμάτων;

Του Παύλου Αθανασόπουλου, Μεταρρύθμιση, 28.2.12
Σάλο έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο η ανακοίνωση του υπεύθυνου εξωτερικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ με την όποια επικρίνεται το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς για την καταψήφιση του προγράμματος για την Ελλάδα και η εν συνεχεία απόσυρση της ανακοίνωσης αυτής από την ιστοσελίδα του κόμματος. Πολλοί έγραψαν για υποκρισία, για σχιζοφρένεια, για σουρεαλισμό. Και πράγματι είναι περίεργο να επικρίνεις ένα γερμανικό κόμμα για κάτι που έκανες και συ στην Ελλάδα. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Μεγάλος αριθμός στελεχών και μελών της ΔΗΜΑΡ διαφωνεί με την επίσημη γραμμή του κόμματος για τη δανειακή σύμβαση και το PSI.Και επειδή πιστεύει ότι οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται από τα όργανα και δεν τηρούνται δημοκρατικές διαδικασίες ούτε γίνεται διάλογος αντέδρασαν με αυτή την ανακοίνωση.

Κατά τη γνώμη μου δεν ήταν ο καλλίτερος τρόπος. Ο κόσμος δεν ξέρει τα εσωκομματικά της ΔΗΜΑΡ και η εντύπωση που δημιουργήθηκε ήταν του τραγέλαφου και του παραλογισμού.

Είναι φανερό ότι η ΔΗΜΑΡ έχει δυο ψυχές. Και πραγματικές καταστάσεις δεν αντιμετωπίζονται με κουκούλωμα.

Μήπως είναι ώρα για δημιουργία τάσεων η ρευμάτων ιδεών με δυνατότητα δημόσιας έκφρασης;

Έτσι ο κόσμος θα ξέρει ποιος λέει τι, θα προωθείται ο διάλογος και θα αποφεύγονται συγχύσεις.

Οι τάσεις είναι προτιμότερες από τα φέουδα. Εξ άλλου ήταν μια κατάκτηση στον ΣΥΝ που είχε επετεύχθη με δικούς μας αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες