Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Το αληθινό πρόσωπο Σαμαρά


Του Ανδρέα Παπαδόπουλου, http://www.metarithmisi.gr, 18.3.12
Το πραγματικό πρόσωπο του πολιτικού, λένε οι γνωρίζοντες, φαίνεται την προεκλογική περίοδο. Πράγματι, ο κ. Σαμαράς έδειξε ποιο είναι το αληθινό του (πολιτικό) πρόσωπο την περασμένη Κυριακή, όταν επιτέθηκε συλλήβδην στην αριστερά. Στο σημείο αυτό να κάνω μια παρένθεση και να διευκρινίσω ότι είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι η αριστερά, έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση της χώρας και ότι η αριστερά δεν μπορεί να είναι στο απυρόβλητο. Κλείνει η παρένθεση. Πάσα κριτική, λοιπόν, δεκτή. Ωστόσο, έχουν σημασία τα επιχειρήματα που ανασύρεις εναντίον των κομμάτων της αριστεράς, ιδίως όταν υποστηρίζεις με τόσο κατηγορηματικό τρόπο ότι «είναι βασικοί υπεύθυνοι για την κρίση που μας οδήγησαν και τα δεινά που ζούμε». Η ισοπεδωτική αντίληψη του κ. Σαμαρά, προκαλεί. Και προκαλεί διότι είναι νωπές οι μνήμες από τα καταστροφικά πεπραγμένα της διακυβέρνησης Καραμανλή, που συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να έρθει η χώρα στη σημερινή κατάσταση.


Απο κεί και πέρα, όμως, η ομιλία Σαμαρά στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ, ήταν αποκαλυπτική για το περιεχόμενο της πολιτικής σκέψης του. Συνοψίζεται στο «νόμος-τάξη-πειθαρχία», πασπαλισμένο με μπόλικο ψευτοπατριωτισμό και ψευτομαγκιά, βασισμένο στην προτροπή «δώστε μου δύναμη να σώσω την Ελλάδα και να κάνω ανάπτυξη για τον κάθε Έλληνα»! Ενδεικτικά, τα ακόλουθα παραδείγματα:

Ο κ. Σαμαράς διακήρυξε ότι «αυτά τελείωσαν», αναφερόμενος στο βιβλίο ιστορίας της Μαρίας Ρεπούση, καθώς ο ίδιος και η δημοκρατία (προσοχή η δημοκρατία, όχι η Νέα Δημοκρατία) δεν θα επιτρέψουν τη  «μηδενιστική απαξίωση της Ελληνικής Ιστορίας». 
Αρκούντως δηκτική ήταν και η αποστροφή του για τις παρελάσεις και την πρόταση που υπάρχει από μερίδα της αριστεράς για κατάργησή τους. Είπε ο υπερπατριώτης Σαμαράς και αποκλειστικός κάτοχος της ...εθνικής μνήμης: «Λίγα χρόνια πριν μάζευαν υπογραφές να σταματήσουν τις παρελάσεις στις εθνικές επετείους. Δεν έπεισαν κανένα τότε. Τώρα προσπαθούν να τις σταματήσουν εντελώς!Και δια της βίας. Τους το λέω καθαρά: Να το κόψουν αυτό το επικίνδυνο «βιολί» που άρχισαν. Οι εθνικές επέτειοι είναι τμήμα της παράδοσης του λαού μας. Είναι εκδηλώσεις τιμής σε αγώνες Ελευθερίας και τόνωσης της εθνικής μνήμης. 
Είναι και αναβάπτιση της νεολαίας στα ιδεώδη της πατρίδας και της Ελευθερίας.»

Σταχυολογώ: «Ιδεώδη της πατρίδας» και «εθνική μνήμη». Πρόκειται για στοχευμένη φρασεολογία που παραπέμπει σε αλήστου μνήμης εποχές.

Η ατζέντα του κ. Σαμαρά είναι ξεκάθαρη και δεν έχει καμία σχέση με την αντίστοιχη του κ. Καραμανλή. Δυστυχώς, έγκριτοι αναλυτές, διανοούμενοι, ακαδημαϊκοι, ακόμα και του προοδευτικού χώρου, εσχάτως έχουν στο απυρόβλητο τον κ. Σαμαρά, επειδή, λένε, άλλαξε στάση σε σχέση με το μνημόνιο Νο2 και στήριξε τον κ. Παπαδήμο. Ότι δηλαδή έγινε ένας σοβαρός κεντροδεξιός πολιτικός που κινείται στο μεσαίο χώρο. Διαπράττουν ιστορικό σφάλμα. Ο κ. Σαμαράς δεν αλλάζει. Και όσο θα φτάνουμε προς τις εκλογές και ο κ. Καμμένος θα του κλέβει την πελατεία, τόσο θα βγάζει στην επιφάνεια το εθνικομπαρόκ, λαϊκοσυντηρητικό του προφίλ. Θα ξαναγίνεται ο επικίνδυνος πολιτικός του 1992! Διότι, μην ξεχνιόμαστε, μη γελιόμαστε. Ο Σαμαράς είναι ο άτυπος ηγέτης του Δικτύου 21, ο πολιτικός που εμπνέεται από τον Τάσσο Παπαδόπουλο και βεβαίως ο ιδρυτής και πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης... Δεν αρκούν αυτά;

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος είναι Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες