Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Φ. Κουβέλης: Μας ενδιαφέρει πολύ το περιεχόμενο της κυβερνητικής εξουσίας


eklogika.gr,2.3.12

«Μας ενδιαφέρει πολύ σημαντικά το περιεχόμενο της κυβερνητικής εξουσίας. Αυτή καθορίζει την πορεία της χώρας και της κοινωνίας. Δεν θέλουμε να νίπτουμε τας χείρας μας», δήλωσε σε συνέντευξη ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Αναπτύσσοντας ολοκληρωμένα τη θέση της ΔΗΜΑΡ απέναντι στο ζήτημα της διακυβέρνησης της χώρας, ο πρόεδρος του κόμματος ανέφερε:
«Δεν υπερασπίζομαι καμία αριστερά ως αριστερά του στείρου καταγγελτικού λόγου και της παραμονής στο περιθώριο της πολιτικής ζωής. Όσο χρήσιμος και αν είναι ο καταγγελτικός λόγος για να απαξιώνει και να αποκρούει μια συντηρητική και αδιέξοδη πολιτική, άλλο τόσο δεν αρκεί από μόνος του. Χρειάζεται η εναλλακτική πολιτική πρόταση και η εφαρμογή αυτής της πρότασης. Μας ενδιαφέρει πολύ σημαντικά το περιεχόμενο της κυβερνητικής εξουσίας. Αυτή καθορίζει την πορεία της χώρας και της κοινωνίας. Δεν θέλουμε να νίπτουμε τας χείρας μας και να μένουμε μακριά στο απυρόβλητο και στην ασφαλή θέση ενός πολιτικού περιθωρίου που μπορεί να παρεμβαίνει αλλά χωρίς να μετέχει».

Ερωτηθείς δε, για τη δημοσκοπική άνοδο της ΔΗΜΑΡ, σημείωσε:
«Δεν έχω εφησυχασμούς ούτε και βεβαιότητες με το δεδομένο ότι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τάσεις της δεδομένης στιγμής. Η κοινωνία βρίσκεται σε μια ρευστότητα και σε μια κινητικότητα, η δε πολιτική ζωή είναι προφανές ότι ανακαθορίζεται. Διεκδικούμε κάθε μέρα και περισσότερο να οικοδομούμε σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα».

Για το ρόλο της ΔΗΜΑΡ, τα μέτρα και το PSI ο κ. Κουβέλης δήλωσε:
«Το κόμμα μας διεκδικεί να είναι μια δύναμη ουσιαστικής αλλαγής. Στον πυρήνα του βρίσκεται ο μεταρρυθμισμός. Σε ότι αφορά στη λιτότητα δεν εξυπηρετεί την κίνηση προς τα μπροστά. Έχουνε επιβληθεί πολλά σκληρά μέτρα, είναι πολλά τα βάρη στις πλάτες της ελληνικής κοινωνίας, ενώ έχει αποδειχτεί ότι είναι και αναποτελεσματικά. Για αυτό εμείς προτάσσουμε την αναπτυξιακή διαδικασία. Έχουμε καταθέσει εδώ και καιρό μια επεξεργασμένη αναπτυξιακή πρόταση.
Ανεξάρτητα με τις διαφορές που είχα για το PSI και τη δανειακή σύμβαση-εξ’ου και η καταψήφισή τους εκ μέρους μας - διότι συναρτάται με απαράδεκτα και δυσβάσταχτα μέτρα, η λειτουργία του PSI πρέπει να ολοκληρωθεί. Ταυτόχρονα πρέπει να υπάρξουν ενέργειες και ρυθμίσεις για να διαμορφωθούν συνθήκες εκκίνησης της παραγωγικής-αναπτυξιακής διαδικασίας. Χρειάζεται και ο αναγκαίος εξορθολογισμός των δαπανών. Δεν είναι δυνατόν να πορεύεται η χώρα με δαπάνες που πέφτουν στον πίθο των Δαναϊδων και επιβαρύνουν τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες