Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ο Φώτης Κουβέλης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια



Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτης Κουβέλης έκανε τις εξής δηλώσεις :
“ Ήρθαμε στο Προεδρικό Μέγαρο σήμερα, προκειμένου να ενημερώσουμε και επίσημα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ίδρυση του κόμματος «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ».


Κατά τη συζήτησή μου με τον κ. Πρόεδρο, είχα τη δυνατότητα να καταθέσω τις κεντρικές μας θέσεις για τη λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος, που διεκδικούμε να είναι ανοικτό, ως προς την ασκούμενη πολιτική, με διαμορφωμένους θεσμούς διαφάνειας και προστασίας του δημόσιου χρήματος.


Επεσήμανα, κατά τη συζήτησή μας, ότι το πελατειακό κράτος είναι εκείνο το οποίο έχει πολύ μεγάλες ευθύνες, αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και η κοινωνία. Εκείνο που χρειάζεται είναι η διαμόρφωση θεσμών που θα διευρύνουν τη δημοκρατία και βεβαίως μια αλλαγή πολιτικής που θα πρέπει να οδηγήσει στην αναβάθμιση του κόσμου της εργασίας. Επεσήμανα τη μεγάλη μας ανησυχία, όσο και τη διεκδίκησή μας, να κινηθεί η παραγωγική διαδικασία σε αυτόν τον τόπο, διότι με το φορολογικό σύστημα, το οποίο είναι άνισο, με την επιβολή ιδιαίτερα επαχθών φόρων, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα ελλείμματα του δημόσιου χρέους, αλλά και των όσων έχουμε δανειστεί. Επεσήμανα ακόμα, στον κ. Πρόεδρο, τις δικές μας θέσεις σε ζητήματα που αφορούν στην εξωτερική πολιτική της χώρας και ειδικότερα στην ανάγκη ενός επίμονου αριστερού ευρωπαϊσμού προκειμένου να αναβαθμισθούν οι δυνάμεις της εργασίας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Θεωρούμε ότι ο αγώνας των εργαζομένων πρέπει να είναι και τοπικός και ευρωπαϊκός”

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ :
Μπορείτε να μας κάνετε ένα σχόλιο για τις επιλογές του κ. Λοβέρδου για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις;

Φ.ΚΟΥΒΕΛΗΣ :
“Είναι απαράδεκτο να καταργούνται ρυθμίσεις οι οποίες είναι αποτέλεσμα ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι πρόβλεψη του Συντάγματος και κανένας κοινός νομοθέτης καμιά Βουλή, με όποια πλειοψηφία, δεν δικαιούται να καταργεί. Κανείς δεν δικαιούται να καταργεί τις συμβάσεις που προέκυψαν από τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Πολύ δε περισσότερο, όταν η απομείωση της αμοιβής εργασίας, σε καμία περίπτωση, δεν συντελεί στη μείωση και του ελλείμματος και του χρέους. Αντίθετα, η απομειωμένη αμοιβή εργασίας, δεν μπορεί να μετέχει στην παραγωγική διαδικασία αυτού του τόπου”._

Αθήνα 22/7/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες