Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Στο έλεος των ροπαλοφόρων

 Του Κώστα Ρεσβάνη, www.protagon.gr
Η επιδημία εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα. Ούτε σε μία ούτε σε δύο αλλά σε 11 πόλεις και σε πάνω από 40 Φοιτητικούς Συλλόγους, οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές διάλεξαν την ημέρα των φοιτητικών εκλογών για να προπονηθούν στο προσφιλές τους σπορ. Εισβολές, ξυλοκοπήματα, εγκλωβισμοί, ύβρεις, απειλές, εμπρησμοί. Τέσσερις φοιτητές στο νοσοκομείο από ροπαλιές στο κεφάλι και στο σώμα. Συνελήφθη κάποιος; Ελάτε τώρα…
Είναι φανερό τον τελευταίο καιρό ότι οι ομάδες των μπαχαλάκηδων κατάλαβαν, μετά την πολυήμερη κατάληψη της Νομικής και της Πρυτανείας, ότι με μεγάλη ευκολία παίρνουν βίζα για τις επισκέψεις φιλοφροσύνης σε όποια Σχολή, σε όποιο πανεπιστημιακό χώρο επιθυμούν. Και η συντονισμένη δράση τους από τη Φλώρινα έως την Αθήνα την Τετάρτη, δήλωνε ακριβώς ότι η δράση τους δεν προέρχεται από αυθόρμητες κινήσεις της στιγμής εναντίον της κακούργας κοινωνίας, αλλά από ένα καλά οργανωμένο σχέδιο πανελλήνιας πλέον εμβέλειας. Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν -δεν θα αρχίσουμε τα ψυχογραφήματα- αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά, Πανούσης και Μπαλτάς φαίνεται να ταυτίζονται με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που με ανακοίνωσή της μετά τα επεισόδια καταδικάζει τα περιστατικά, «η δημοκρατική διαδικασία, ωστόσο, δεν νοείται ούτε με αστυνομική περιφρούρηση ούτε με την «προστασία» με τους μπράβους. Οι ίδιοι οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν την ευθύνη των εκλογών και οφείλουν να περιφρουρήσουν τις διαδικασίες τους». Δεν αναλύεται ο τρόπος περιφρούρησης των διαδικασιών, αλλά βάσιμα υποθέτω ότι εξαγριωμένους βάρβαρους ροπαλοφόρους με τις μολότοφ στο χέρι δεν τους υποδέχεσαι με ανθοδέσμες στην είσοδο του Συλλόγου. Όποιος διαθέτει την ελάχιστη φαντασία, ας αναλογισθεί τις σκηνές που θα ακολουθούσαν.

Ας μη ξεχνάμε άλλωστε ότι ο κατ΄ευφημισμόν υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε πει το ανεπανάληπτο για την αντιμετώπιση των καταληψιών της Πρυτανείας: «…Και που είναι οι 30.000 φοιτητές και διδάσκοντες να τους αντιμετωπίσουν;». Ας μη λησμονούμε επίσης ότι ο σημερινός υπουργός Παιδείας ούτε κιχ αποδοκιμασίας δεν τόλμησε, αντιθέτως τηρούσε σιγήν ιχθύος, όταν επί χρόνια οι ομάδες των ντεσπεράντος προπηλάκιζαν, βιαιοπραγούσαν, κατέστρεφαν ολόκληρες Σχολές και έχτιζαν στα γραφεία συναδέλφους του - όχι τον ίδιο βεβαίως.
Και το χειρότερο: Πιστεύω πως είναι κοντά ο καιρός που τέτοιου είδους εγκλήματα θα εκλαμβάνονται σιγά-σιγά ως μέρος της καθημερινής ρουτίνας. Όσο παρατηρείς το τέρας απαθής από μακριά δίχως να το αντιμετωπίζεις τόσο το συνηθίζεις, το δέχεσαι ως μέρος του τοπίου. Σε λίγο, παρόμοια γεγονότα που καταστρέφουν τη δημοκρατική τάξη, διαλύουν δημόσιους χώρους και περιουσίες και απειλούν ανθρώπινες ζωές, δεν θα κινούν το ενδιαφέρον ούτε καν για πολιτική αντιπαράθεση. Θα καταχωνιάζονται στις εσωτερικές σελίδες των εφημερίδων, εκτός αν «καίγεται το κέντρο της Αθήνας» και θα μεταδίδονται βιαστικά μετά τις αθλητικές ειδήσεις στα κανάλια, έως ότου συμβεί το μη αναστρέψιμο κακό.
Ναι, μιλώ για θανάτους. Τότε που θα ξετρυπώνουν από παντού Πόντιοι Πιλάτοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες