Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση: Ανακοίνωση για την επίθεση στον Ηλία Κανέλλη


Οι προπηλακισμοί δεν μας φοβίζουν!
Ο τραμπουκισμός του όχλου έδειξε για μια ακόμη φορά το φασιστικό του πρόσωπο. Αυτή τη φορά θύμα ο συνάδελφος μας Ηλίας Κανέλλης, ο οποίος σήμερα δέχθηκε άνανδρη επίθεση έξω από τα γραφεία της εφημερίδας «Τα Νέα» όπου εργάζεται. Ποιο ήταν το «σφάλμα» του Ηλία; Ότι θέλησε να μπει στα γραφεία της εφημερίδας χωρίς να πάρει... «άδεια» από τους «ερυθροφρουρούς» που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο. Οι εν λόγω «επαναστάτες» όχι μόνο δεν επέτρεψαν στον Ηλία Κανέλλη την είσοδο στο κτίριο, αλλά προχώρησαν σε προπηλακισμούς, με κτυπήματα και ύβρεις.  Οι δήθεν υπερασπιστές της ελευθερίας απέδειξαν ότι για όσους διαφωνούν μαζί τους η «απάντηση» είναι η βία, η ανελευθερία, ο εξευτελισμός των σωμάτων, η προσβολή της ανθρώπινης υπόστασης και φυσικά η φίμωση κάθε αντίθετης φωνής.  Ε λοιπόν δεν πρόκειται να φοβηθούμε, δεν πρόκειται να σταματήσουμε να εκφράζουμε τις απόψεις μας. Θα αγωνιστούμε ενάντια στον φασισμό ότι χρώμα και να έχει. Και δεν είμαστε μόνοι. Είμαστε πολλοί και θα νικήσουμε. Γιατί δεν δεχόμαστε ότι η μοίρα της κοινωνίας μας είναι να συμβιβαστεί με τη βία και τους τραμπουκισμούς. 


Υ.Γ. Για την ιστορία. Η Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είχε εκφράσει την συμπαράσταση της στον απολυμένο οδηγό του ΔΟΛ Παναγιώτη Βενέτα και είχε ζητήσει την επαναπρόσληψη του θεωρώντας την απόλυση του άδικη καιν αντισυναδελφική. Τι ειρωνεία! Αυτοί που υποτίθεται αγωνίζονται για τον απολυμένο προπηλάκισαν έναν εργαζόμενο του οποίου η παράταξη στηρίζει τον Παν. Βενέτα. 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

"Πριν από λίγο, με προπηλάκισαν άσχημα διαμαρτυρόμενοι για μια απόλυση ενός εργαζόμενου (στον οποίον συμπαραστέκομαι), την ώρα που πήγαινα αμέριμνος να μπω στη δουλειά μου. Ο λόγος; Διότι ένα κίνημα συμπαράστασης, με κόκκινες σημαίες, απροειδοποίητα, απαγόρευε την πρόσβαση σε έναν εργασιακό χώρο. Ήταν ένας εφιάλτης. Κατέρρευσα. Αλλά κατάλαβα ότι δεν έχω δυνάμεις να υπερασπιστώ ούτε το αυτονόητο. Και επίσης ένιωσα ότι η βία και η ανελευθερία, ο εξευτελισμός των σωμάτων και η προσβολή της ανθρώπινης υπόστασης είναι ίδια, είτε γίνεται από χρυσαυγίτες είτε από αριστεριστές είτε από κεντρώους είτε από αναρχικούς. Η κοινωνία μας θα πληρώσει μεγάλο και ακριβό τίμημα στη βία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες