Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

"Ο προπομπός του νεοναζισμού!"

Ποιος ήταν ο «προπομπός του νεοναζισμού», σύμφωνα με το προπαγανδιστικό όργανο του ΠΑΣΟΚ; «ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ο ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ», έγραφε στην πρώτη της σελίδα στις 8 Σεπτεμβρίου 1987 η «εφημερίδα της κυβερνήσεως» του ΠΑΣΟΚ και του Καθεστώτος του Υπαρκτού Λαϊκισμού της δεκαετίας του 1980, η «Αυριανή» – την οποία ο Ανδρέας Παπανδρέου χαρακτήρισε «υπόδειγμα δημοσιογραφίας». Είκοσι χρόνια μετά τον θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι, η εφημεριδοσύνη ούτε γράφει ούτε λέει λέξη για τις διώξεις που υπέστη από το Καθεστώς του Ολοκληρωτικού Τριτοκοσμισμού του Ανδρέα Παπανδρέου καθ’ όλη τη δεκαετία του ’80.

Το «υπόδειγμα δημοσιογραφίας» και όργανο του Α. Παπανδρέου έγραφε ότι «οργή και αγανάκτηση για τις φασιστικές δηλώσεις [του Χατζιδάκι] κατά της “Αυριανής”» κατέλαβε σύμπασα την Κυβέρνηση. «Επώνυμοι και ανώνυμοι, εκπρόσωποι κομμάτων, του πολιτικού και καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού κόσμου, αλλά και χιλιάδες λαού… ένωσαν τη φωνή τους στην αποφασιστική απόκρουση του όζοντος νεοφασισμού του Μ. Χατζηδάκη», ο οποίος «επέλεξε την επικίνδυνη μεθοδολογία του χιτλερισμού». Εκείνη την ημέρα ο υπουργός του Ανδρέα και «συγκεντρωσιάρχης» του ΠΑΣΟΚ Κίμων Κουλούρης εδήλωνε: «Τι εκφράζει και τι εκπροσωπεί σε τούτο τον τόπο ο Μάνος Χατζιδάκις;», ενώ ο Θεόδωρος Πάγκαλος υπογράμμιζε «την τεράστια σημασία της “Αυριανής” για τη δημόσια ζωή».
Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα κήρυξε τη Νέα Εθνική Αντίσταση και έδωσε πολλές μάχες προκειμένου να απελευθερώσει τη χώρα από τους «ντόπιους και ξένους» δυνάστες και βεβαίως από τον… νεοναζισμό του Μάνου Χατζιδάκι! Το τι υπέστη ο Μάνος Χατζιδάκις από το ΠΑΣΟΚ περιγράψαμε στο άρθρο «Περί “κοινωνικής επιθετικότητας του Μάνου Χατζιδάκι” και άλλων δεινών» στο τεύχος 26 (Φεβρουάριος 2012) της Athens Review of Books.
Τα αυγά των φιδιών τότε εκκολάπτονταν υπό τον λαϊκιστικό ήλιο του ΠΑΣΟΚ. Τώρα στεγάζονται αλλού. Αλλά το σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου «Η Ελλάδα στους Έλληνες» τώρα το χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες