Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

151 ψήφοι για τον Αλέξανδρο

 Του Ανδρέα Πετρουλάκη, www.protagon.gr
Ο όρος «διωγμός» είναι λίγος. Όπως και ο όρος «εθνοκάθαρση». Εμείς για τους μάρτυρες του δικού μας έθνους θέλουμε την ανώτατη διαβάθμιση ασχέτως αν συμφωνεί ή όχι με τους χαρακτηρισμούς των ιστορικών εγκλημάτων που έχει θεσπίσει ο ΟΗΕ. Η Βουλή των Ελλήνων το 1994 αποφάσισε να μεταμορφωθεί σε επιστημονικό συνέδριο ιστορικών και να αποφανθεί δια πλειοψηφίας ότι η εθνοκάθαρση των Ποντίων ήταν γενοκτονία. Η απόφαση ασφαλώς μας ακολουθεί ως σήμερα και από αύριο αυτό το κομμάτι θα είναι παράνομο διότι το ένα λάθος ήρθε να συμπληρώσει μετά 20 χρόνια και ένα δεύτερο, με θαυμαστή διαχρονική συνέπεια στις εθνικές μας εμμονές. Τι και αν 139 επιστήμονες ιστορικοί, πανεπιστημιακοί και άλλοι, κάνουν έκκληση να αποσυρθεί το άρθο 2 του αντιρατσιστικού που μεταφέρει τον επιστημονικό διάλογο στα δικαστήρια. Σε αυτήν τη χώρα για τα επιστημονικά θέματα αποφασίζουν οι παπάδες και οι πολιτικοί και όχι οι επιστήμονες. Η οφειλόμενη τιμή στη μνήμη των θυμάτων και η ιστορική συγκίνηση για την εθνική τραγωδία θα είναι υποδεέστερες αν το πλαίσιο του εγκλήματος το ορίσουν τσιγκούνικα οι ιστορικοί και όχι πλουσιοπάροχα οι ανεάως αγρυπνούντες για τα δίκαια της φυλής.

Πάντως και αυτούς τους τελευταίους τους βλέπω ντεφορμέ. Λίγο η κρίση λίγο τα μνημόνια έχασαν τα αντανακλαστικά άλλων εποχών. Γιατί πιο ολιγαρκείς και από τους ιστορικούς είναι οι αρχαιολόγοι. Που επιμένουν με τον ίδιο ψυχαναγκαστικό τρόπο των επιστημόνων ότι βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε ένα εξαιρετικά σημαντικό απόκτημα του παγκόσμιου πολιτισμού ασχέτως της ταυτότητας του κατοίκου του. Δεν αντιλαμβάνονται ότι το εύρημα είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι ακόμα ένας λόγος εθνικής υπερηφάνειας και ανάτασης η οποία θα πολλαπλασιαστεί με συντελεστή τον βαθμό συγγένειας με τον Αλέξανδρο. Αυτοί αδιαφορούν αν πρόκειται για τον τάφο της Ρωξάνης, του γιου της, του Νέαρχου, κάποιου άλλου ή κανενός. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αν μας πουν ότι είναι κενοτάφιο είναι σαν να μας λένε οι ιστορικοί ότι των Ποντίων ήταν απλός διωγμός.
Στη συλλογική εθνική μας συνείδηση ταιριάζει το μέγιστο. Και εδώ φαίνεται ότι η επιστήμη κάνει ένα λάθος που πρέπει πάλι να το διορθώσει η Δημοκρατία μας. Είναι λοιπόν ακόμα καιρός η επόμενη Βουλή, εκτός από αναθεωρητική να ανακηρυχθεί και σε αρχαιολογική και να ψηφίσει με δημοκρατικές διαδικασίες ότι ο τάφος είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Είναι σίγουρο ότι τις ψήφους για τον Αλέξανδρο θα τις βρούνε πιο εύκολα από ό,τι για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες