Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Βασανισμός Αιγύπτιου από Έλληνες. Αμόκ μίσους στη Μανωλάδα


Ενας 35χρονος και ένας 26χρονος, αφού χτύπησαν το 22χρονο θύμα τους με σφυρί, σφήνωσαν το κεφάλι του στο τζάμι της πόρτας αυτοκινήτου και τον έσυραν για 1,5 χιλιόμετρο. Ο Αιγύπτιος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Σοκ στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει το περιστατικό ρατσιστικής βίας που εκτυλίχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή της Βουπρασίας, στην Ηλεία. Ενας 22χρονος υπήκοος Αιγύπτου, που διαμένει στη Νέα Μανωλάδα, φέρεται να βασανίστηκε από δύο Ελληνες κατοίκους της περιοχής. Οι δύο δράστες σφήνωσαν το κεφάλι του μετανάστη ανάμεσα στο τζάμι και το πλαίσιο της πόρτας αυτοκινήτου και τον έσυραν για περίπου ένα χιλιόμετρο στον δρόμο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 22χρονος φέρεται να επιτέθηκε σε 35χρονο από την περιοχή της Βάρδας που οδηγούσε το αυτοκίνητό του, στο οποίο επέβαινε και 26χρονος. Στη συνέχεια και πάντα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο φίλοι πέρασαν στην αντεπίθεση, χτυπώντας τον 22χρονο στο κεφάλι, ενώ ο 26χρονος πήρε ένα σφυρί και τον χτυπούσε στα χέρια. Στη συνέχεια τον σφήνωσαν στο αυτοκίνητο και τον έσυραν για περίπου ένα χιλιόμετρο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 26χρονος πήρε ένα σφυρί και χτυπούσε τον 22χρονο Αιγύπτιο στα χέρια. Περίοικοι ήταν αυτοί που όταν είδαν τον 22χρονο να καταρρέει μετά τον βασανισμό που υπέστη, κάλεσαν το ΕΚΑΒ. Ασθενοφόρο μετέφερε τον νεαρό Αιγύπτιο στο Κέντρο Υγείας Βάρδας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ο 35χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς του ΑΤ Βάρδας, ενώ ο 26χρονος αναζητείται. Η κατάσταση στη Νέα Μανωλάδα παραμένει τεταμένη, καθώς τους τελευταίους μήνες είναι συχνά τα επεισόδια εις βάρος των αλλοδαπών. Στην περιοχή ζουν και εργάζονται, κυρίως στις καλλιέργειες φράουλας, χιλιάδες μετανάστες από χώρες όπως το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και η Αίγυπτος.
Πρόσφατα υπήρξε και συμπλοκή μεταξύ Αιγυπτίων και Μπανγκλαντέζων, η οποία λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε μακελειό.
Οταν η ιστορία επαναλαμβάνεται...
Τους περιέφεραν δεμένους σε δίκυκλο...
Τα περιστατικά ρατσιστικής βίας στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Από την εποχή της απεργίας των μεταναστών που εργάζονταν στις καλλιέργειες φράουλας της περιοχής τα πνεύματα οξύνονται.
Το περιστατικό του περασμένου Σαββάτου έχει ανατριχιαστικές ομοιότητες με ένα αντίστοιχο που συνέβη τον Ιούνιο του 2009 και προκάλεσε αίσθηση. Δύο κτηνοτρόφοι, ηλικίας 31 και 24 ετών, γρονθοκόπησαν δύο μετανάστες από το Μπανγκλαντές και στη συνέχεια τους έδεσαν σε δίκυκλο και τους περιέφεραν στους δρόμους του χωριού.
Οι κτηνοτρόφοι ισχυρίστηκαν ότι το προηγούμενο βράδυ είχαν στήσει καρτέρι στη στάνη τους για να δουν ποιος κλέβει τα ζώα τους. Εντόπισαν τρεις μετανάστες οι οποίοι μπήκαν στη στάνη και έφυγαν κρατώντας τρία αρνιά.
Τον χτύπησαν
Αντί να καλέσουν την Αστυνομία περίμεναν μέχρι το επόμενο μεσημέρι. Εντόπισαν ένα μετανάστη τον οποίο έδεσαν υποχρεώνοντάς τον να τους πει ποιοι ήταν οι «δράστες» της κλοπής. Οταν τους εντόπισαν, τους γρονθοκόπησαν και τους έσυραν με το δίκυκλο για περισσότερα από 400 μέτρα στους δρόμους της Νέας Μανωλάδας. Η διαπόμπευση των δύο μεταναστών διεκόπη, όταν κάτοικος της περιοχής δεν άντεξε τις σκηνές που έβλεπε και κάλεσε την Αστυνομία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες