Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

To τρις εξαπατάν

 Τoυ Γιώργου Καρελιά, www.protagon.gr
Είπε ποτέ ο Μεϊμαράκης ότι ΔΕΝ θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις; Όχι. Είπε ότι ΔΕΝ θα αυξηθούν οι φόροι, που πληρώνουν τα συνήθη υποζύγια; Όχι. Αυτός είπε ότι δεν μπορεί να δώσει υποσχέσεις, γιατί έχουν αναληφθεί δεσμεύσεις με  το τρίτο Μνημόνιο. Ο Μεϊμαράκης είναι δεξιός και παλιός. Ποιος τα είπε αυτά; Μα, ο Τσίπρας, που είναι-τρομάρα μας- αριστερός και νέος. Αυτός διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους -από την πρώτη μέρα που έγινε πρωθυπουργός (εδώ) μέχρι και το τέλος (εδώ)- ότι αυτά που έκαναν οι κακοί προηγούμενοι τελείωσαν. Ότι δεν θα μειωθούν άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις, ότι δεν θα επιβληθούν άλλοι φόροι στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Οι εκλογές έγιναν, τα ψέματα τελείωσαν και τώρα θα γίνει ακριβώς το αντίθετο από αυτά που έλεγαν ο Τσίπρας και τα πρωτοπαλίκαρά του. Και είτε το παραδέχονται  ξεδιάντροπα οι ίδιοι (εδώ) είτε το πετάνε στην πιάτσα μέσω διαφόρων σεναρίων (εδώ). Ερχεται νέα εξοντωτική φορολόγηση των εισοδημάτων και μειώσεις στις συντάξεις, που ήδη μειώθηκαν με την επιβολή εισφοράς υπέρ του ΕΟΠΥΥ(συν 2% στις κύριες και 6% στις επικουρικές). Η πολιτική εξαπάτηση ολοκληρώνεται τώρα. Αρχισε τον Δεκέμβριο του 2014, όταν ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και προκάλεσε τις πρόωρες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, υποσχόμενος ότι θα σκίσει τα Μνημόνια των άλλων,  αλλά έφερε το δικό του. Συνεχίστηκε(η εξαπάτηση) με τις νέες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, όταν υποσχέθηκε ότι θα παρακάμψει το Μνημόνιο με «παράλληλο πρόγραμμα» και «ισοδύναμα», ώστε να μην πληρώσουν το μάρμαρο ξανά οι ίδιοι και οι ίδιοι. Τώρα οι ανεκδιήγητοι υπουργοί του επαναλαμβάνουν το ίδιο παραμύθι, αλλά ποιός τους πιστεύει;

Όμως, τους πίστεψαν (ξανά) προεκλογικά οι αφελείς και όσοι συνειδητά ήθελαν να εξαπατηθούν. Και θα δούμε τι θα πουν τώρα που θα ‘ρθει ο λογαριασμός.
Η λαϊκή παροιμία το λέει πολύ καθαρά: « Εγέλασές με μια φορά, ανάθεμα σε σένα. Εγέλασές με δυο φορές, ανάθεμά μου εμένα».
Τώρα είμαστε στην τρίτη φάση της εξαπάτησης. Εις υγείαν των κορόιδων...
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν σχόλια γιατί δεν αξίζει σχολιασμού.

Αναγνώστες