Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Ψέματα, μεγάλα ψέματα και ΣΥΡΙΖΑ

 Του Πάσχου Μανδραβέλη, Καθημερινή
Οσοι ισχυρίζονται ότι το τσούρμο των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που κυβέρνησε επτά μήνες, είχε σχέδιο είτε για έξοδο από το ευρώ είτε για μετάβαση στον σοσιαλισμό, τους κάνει μεγάλη χάρη. Απροετοίμαστοι και διά της καταγγελίας των πάντων βρέθηκαν στην κυβέρνηση. Aπροετοίμαστοι και διά της καταγγελίας των πάντων συνέχισαν. Aπροετοίμαστοι και διά της καταγγελίας των πάντων διεκδικούν ξανά την ψήφο μας. Αν στην κορυφαία -για τους ίδιους- διαδικασία της επιλογής των υποψηφίων, ξεχνιούνται προβεβλημένα στελέχη τους, μπορούμε να φανταστούμε με πόση επιμέλεια χειρίστηκαν άλλα -κρίσιμα για εμάς, αλλά αδιάφορα για την ψηφοθηρία τους- θέματα. Συνεχίζουν να πορεύονται με μισές αλήθειες, ολόκληρα ψέματα και τερατώδεις καταγγελίες. Ο κ. Πάνος Καμμένος καταγγέλλει την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου για απόκρυψη δικογραφιών σχετικά με τα εξοπλιστικά, επειδή ο πατέρας της έχει φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις με κάποιους από τους κατηγορουμένους. Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει όλα τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για συνωμοσίες εναντίον της και εναντίον της χώρας. Επειδή δε, στις πολλές συνεντεύξεις που δίνει, έχει περίσσευμα χρόνου (48 λεπτά ήταν στο κεντρικό δελτίο του Alpha 7.9.2015) ρίχνει και κάποια καρφιά κατά του ανώτατου άρχοντα, για υπονόμευση της Δημοκρατίας, της οποίας προφανώς έγινε θεματοφύλακας ιδία βουλήσει. Τα ψέματα πέφτουν βροχή. Αν ζούσε σήμερα ο Μαρκ Τουέν θα έλεγε ότι υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο ΣΥΡΙΖΑ ή όσοι τέλος πάντων προέρχονται από αυτόν. Ακούσαμε τον κ. Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξη της Θεσσαλονίκης να επαίρεται για το έλλειμμα που θα παρουσιάσει φέτος το κράτος. «Η συμφωνία η οποία φέραμε λέει ρητά ότι στον βαθμό που θα μπορούμε να εκπληρώνουμε τα πολύ χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα στα οποία είμαστε αναγκασμένοι, σας θυμίζω -0,25% το 2015 αντί για 3%». Ακούμε και την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου να προσθέτει χρέη που δεν υπάρχουν: «Κάθε μωρό που γεννιέται χρωστούσε πριν από ενάμιση μήνα 32.000 ευρώ.
Τώρα με τα νέα δάνεια κάθε μωρό θα χρωστάει 40.000 ευρώ» (Alpha 7.9.2015). Τι κι αν το μεγαλύτερο μέρος του νέου δανείου θα αποπληρώσει παλιότερα δάνεια και ο τελικός λογαριασμός παραμένει ο ίδιος· συνεπώς, κάθε μωρό που γεννιέται θα συνεχίσει να χρωστά 32.000 ευρώ; Η πρόεδρος της Βουλής ή δεν ξέρει την έννοια της αναχρηματοδότησης δανείων ή ψεύδεται χωρίς αντίλογο.

Το μεγαλύτερο ψέμα όμως, που εκ των πραγμάτων δημιουργεί τρομακτικές αντιφάσεις στην προεκλογική ρητορεία του ΣΥΡΙΖΑ, αφορά το μνημόνιο και τη κρίση. Ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι πέτυχε μια «σωτήρια συμφωνία για τη χώρα», η οποία είναι ταυτοχρόνως «ένα καταστροφικό μνημόνιο». Βεβαίως σε μια χώρα που ακόμη και η κοινή λογική συκοφαντήθηκε από τον συγκεκριμένο χώρο ως προϊόν των συγκεκριμένων ταξικών συσχετισμών της κοινωνίας, όλα μπορούν να ειπωθούν, ακόμη και ότι το άσπρο είναι μαύρο και το μαύρο (ειδικά αν εξυπηρετεί τους αγώνες) άσπρο.

Μόνο που έτσι δεν βγάζουμε άκρη και μια κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι και πάλι καταστροφική, διότι το πρώτο πράγμα που απαιτείται για τη λύση ενός προβλήματος είναι η σωστή περιγραφή του. Με ψέματα, μεγάλα ψέματα και συριζαϊκές διαστροφές τα χειρότερα δεν θα αργήσουν και πάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες