Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Μανιτάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αερολογεί»


Σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης καταγγέλλοντας τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «αερολογούν» καθώς δεν έχουν τίποτε σημαντικό να πουν. Συγκεκριμένα, ο υπουργός κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την κατάργηση φορέων στην Ολομέλεια και απαντώντας στην πρόταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε μεταξύ άλλων ότι «Συνταγματολογούν, πολιτικολογούν αερολογούν όσοι δεν έχουν να πουν τίποτα σημαντικό για τον τόπο αυτή την κρίσιμη περίοδο».  Για τις επίμονες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περι επικείμενων απολύσεων στο δημόσιο τομέα απάντησε πως «Κανείς δεν έχει απολυθεί. Εφαρμόζουμε τον υπαλληλικό κώδικα. Φέρτε μου ένα παράδειγμα απόλυσης. Δεν έχετε». Πρόσθεσε δε πως «Έχουμε μια αγωνία και και ένα σκοπό να ανορθωθεί ο τόπος. Να συνεννοηθούμε με ήπιο και πολιτισμένο τρόπο. Αυτός είναι ο δρόμος που οφείλουμε να ακολουθήσουμε. Αυτό το δρόμο και εγώ και η κυβέρνηση θα ακολουθήσουμε». 
Μέχρι και τον ήπιο υπουργό Αντώνη Μανιτάκη κατάφερε να βγάλει από τα ρούχα του η Ζωή Κωνσταντόπουλου αγορεύοντας στην πρόταση αντισυνταγματικότητας για το νομοσχέδιο που καταργεί φορείς του δημοσίου. Η κ. Κωνσταντοπούλου ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τον κ. Μανιτάκη οτι παραβιάζει καμιά δεκαριά άρθρα του Συντάγματος και τον στόλισε με διάφορα κοσμητικά επίθετα. Μόλις τελείωσε την ομιλία της πήρε το λόγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της απάντησε με απαξιωτικό ύφος «δεν αισθάνομαι την ανάγκη να υπερασπιστώ τον εαυτό μου απέναντι στην κα Κωνσταντοπούλου. Η ιστορία μου και η πορεία μου είναι γνωστή και την έχει επαινέσει και η ίδια. Λυπάμαι που κάποιοι αερολογούν και συνταγματολογούν επειδή δεν έχουν να προτείνουν τίποτα αυτή την κρίσιμη περίοδο».


Την απάντηση Μανιτάκη υποδέχθηκαν με έντονα και παρατεταμένα χειροκροτήματα οι βουλευτές των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Την Ζωή Κωνσταντοπούλου που έλειπε από την αίθουσα σηκώθηκε να υπερασπιστεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος με αγενή τρόπο απευθύνθηκε στο κ.Μανιτάκη λέγοντάς του «Ποιος είστε κύριε; Ποιος είστε παρακαλώ; Θα μας κάνετε μαθήματα;»
Μεταξύ άλλων ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου για τις καταργήσεις συγχωνεύσεις οργανισμών και την ίδρυση γενικής γραμματείας συντονισμού του κυβερνητικού έργου.
Τόνισε ότι σκοπός είναι να διατηρηθούν μόνο οι αναγκαίες για το κοινωνικό σύνολο δημόσιες υπηρεσίες, ενώ σημείωσε ότι θα η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την άνοιξη με την κατάθεση νέου νομοσχεδίου που θα βασίζεται στην αξιολόγηση άλλων 1.500 περίπου φορέων ή οργανισμών Δημοσίου.
Τέλος, επανέλαβε ότι δεν θα καταλυθούν οι υπάρχουσες εργασιακές σχέσεις και δεν θα θιγεί η εργασιακή τους ασφάλεια.

Πηγή: Πρώτο Θέμα, http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες