Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Στραβά αρμενίζετε κ. Στουρνάρα....

Του Κώστα Στούπαwww.capital.gr
Εσχάτως παρατηρούμε πολλούς επώνυμους της «οκάς» (της εγχώριας λούμπεν διαστρωματικής παρασιτικής ελίτ που παριστάνουν τους επιχειρηματίες με τα λεφτά των επιδοτήσεων, των δανείων και γενικώς των άλλων...) να διαβαίνουν τις πύλες των φυλακών για διάφορες ατασθαλίες. Το θέαμα αυτό δεν αποτελεί παρά μια προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει «στάχτη» στα μάτια της κοινής γνώμης και ιδίως των Eυρωπαίων δανειστών, οι οποίοι  έχουν φρίξει απ΄ όταν  αντελήφθησαν σε ποια «μαύρη τρύπα» έχουν ρίξει τα διακόσια τόσα...  δισεκατομμύρια των φορολογούμενων τους. Για να μπορεί κάποιος, για δεκαετίες να έχει ανδρωθεί μέσω ατασθαλιών σημαίνει πως κάποιος άλλος του το επέτρεπε.  Στην περίπτωση μας είναι κάποιοι άλλοι, που όχι απλώς επέτρεπαν τις ατασθαλίες αλλά τις προήγαγαν ως κοινοί προαγωγοί της κλεπτοκρατίας: Είναι το πολιτικό σύστημα και η πελατεία του, η οποία διαρθρώνει και ελέγχει ασφυκτικά το δημόσιο τομέα. Όπως συμβαίνει με τους εμπόρους ναρκωτικών όταν υπάρχει ένταση και ο κίνδυνος από τα ναρκωτικά είναι στα πρωτοσέλιδα, δίνουν μερικά μικρά «ψάρια» στις διωκτικές αρχές να τις παρουσιάσουν ως επιτυχίες προκειμένου να αφήσουν το σύστημα άθικτο στην ησυχία του. Αυτό ακριβώς πιστεύω πως συμβαίνει με την  δήθεν ανασυγκρότηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός αποτελεί τη λύδια λίθο της ανασυγκρότησης της χώρας και της εξόδου της από την κρίση.


Μαζί με τις πολεοδομίες, τα νοσοκομεία και τους ΟΤΑ αποτελεί μια από τις κορωνίδες της διαφθοράς.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια μαθαίναμε πως οι διάφορες κρίσιμες θέσεις στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό μοιράζονταν με κρυφές δημοπρασίες σε σχέση με τους όρους διανομής των «τυχερών» από εκβιασμούς στα πλαίσια του συστήματος 4-4-2 που είχε καταγγείλει, μεταξύ άλλων παλιότερα και ο κ. Διομήδης Σπινέλης. Ο τελευταίος παραμένει απομακρυσμένος (καθόλου περίεργο), φροντίζοντας, προς τιμήν του, μια ιστοσελίδα όπου οι πολίτες μπορούν να καταγγείλουν περιπτώσεις διαφθοράς. (Εσχάτως κυκλοφορεί πως το σύστημα της παρασσιτοκρατίας επιθυμεί να απομακρύνει και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή, μέσω της συγχώνευσης της δημόσιας αρχής μια κάποια άλλη... Οι Έλληνες που αγαπούν την Ελλάδα χρωστούν στον κ. Ρακιντζή, το μέλλον θα το καταγράψει αυτό...).

Είναι σε όλους γνωστό πως ένας διεφθαρμένος φοροεισπρακτικός μηχανισμός έχει συμφέρον να υπάρχουν διεφθαρμένοι και όχι έντιμοι επιχειρηματίες  και επιχειρήσεις,  προκειμένου να συναλλάσσονται μαζί τους επικερδώς σε βάρος του δημοσίου.

Όταν κάποιος είναι έντιμος επιχειρηματίας, είναι αδύνατο να βρει άκρη με τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό καθώς η δαιδαλώδης και αντιφατική νομοθεσία τον καθιστά έρμαιο αυτού που έχει την εξουσία να την ερμηνεύει κατά το δοκούν και συμφέρον. Με απλά λόγια το διεφθαρμένο  σύστημα αφήνει να επιβιώσουν μόνο οι διεφθαρμένοι και οι έχοντες ανάλογη ροπή γιατί αυτό είναι προς το συμφέρον του.

Το γεγονός πως δεν υπάρχει δικαιοσύνη στη χώρα μας, γιατί όταν μια υπόθεση χρειάζεται 5-10 χρόνια να τελεσιδικήσει σημαίνει πως δεν υπάρχει δικαιοσύνη, ολοκληρώνει τις προϋποθέσεις της απόλυτης κυριαρχίας της κλεπτοκρατίας.

Δεν σας προκαλεί εντύπωση πως διαβαίνουν τις πύλες των φυλακών διάφοροι νεόπλουτοι «μαϊντανοί», για διάφορες κομπίνες και κανένας από όσους όφειλαν να τους ελέγχουν ή είχαν δώσει εγκρίσεις για τις κομπίνες (καθώς στην σοβιετική Ελλάδα για ευνόητους λόγους χρειάζεται έγκριση από δημόσια υπηρεσία ακόμη και για αγορά χαρτιού τουαλέτας). Οι πολιτικοί προϊστάμενοι των οικονομικών υπηρεσιών και οι ελεγκτές (και οι διευθυντές τους) των επιχειρήσεων των Γαβαλάδων, των Ρέστηδων και των Λαυρέντηδων κλπ δεν είχαν ευθύνες όταν ενέκριναν την συνέχιση των λειτουργιών τους;

Για να αντιληφθείτε που ζούμε, διαβάστε το παρακάτω περιστατικό...

Την Άνοιξη του 2011 ο κ. Ε. Βενιζέλος ως υπουργός των οικονομικών είχε ζητήσει να γίνει έρευνα του πόθεν έσχες όλων των εργαζομένων στο Υπουργείο των οικονομικών. Οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών ήταν ακαριαίες και οι δηλώσεις εμπρηστικές. Μετά από δυο - τρεις μέρες μάλιστα συνάντησαν και το νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τους εξεδήλωσε δημόσια την υποστήριξη του, καθώς κανείς δεν μπορεί να αφήνει υπόνοιες για ένα ολόκληρο κλάδο για λίγους διεφθαρμένους. Μα ακριβώς με ένα εξονυχιστικό πόθεν έσχες καμία υπόνοια δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να πλανάται πάνω από τα κεφάλια του κλάδου και των έντιμων εργαζομένων σ΄αυτόν κ. Τσίπρα.

Καταλαβαίνετε κύριε Τσίπρα, τώρα γιατί οι συνδικαλιστές κυβερνούν αυτή τη χώρα και γιατί έχετε και σεις μερίδιο της ευθύνης του δικομματισμού που κυβέρνησε και φέρει τη μερίδα του λέοντος αυτής;

Η «κάψα» της αριστεράς στην προσέγγισή της της εξουσίας την έχει καταντήσει πιο σημαντικό υποστηρικτή της παρασσιστοκρατίας και κλεπτοκρατίας που δημιούργησαν οι άλλοι δυο. Όταν περάσει η «κάψα» θα καταλάβουν το μέγεθος της «ατυχίας» τους που εξέλαβαν ως τύχη...

Η διάθεση για αλλαγή της Ελλάδας που χρεοκόπησε θα φανεί μεταξύ άλλων όταν πράξουν στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, ό,τι ξεκίνησαν να πράττουν με την ΕΡΤ. Ήτοι, διάλυση και εκ του μηδενός σύσταση ενός μηχανισμού με νέους έντιμους και εργατικούς ανθρώπους χωρίς κομματικά κριτήρια πρόσληψης.

Παράλληλα, κατάργηση της μεγέθους εγκυκλοπαίδειας φορολογικής νομοθεσίας με αντικατάστασή της με μια μεγέθους μερικών σελίδων Α4, για να μπορεί ο καθένας να ξέρει τι χρωστάει και τι δικαιούται. Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές της κλεοπτοκρατίας και «στάχτη» στα μάτια της κοινής γνώμης και των εταίρων...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες