Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Αθλιότητες κατά Μπιρμπίλη

 Του Κώστα Κάρη, Αυγή, 20.1.11
Οι επιθέσεις κατά της κ. Μπιρμπίλη, ιδιαίτερα αυτές από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, επιεικώς μπορούν να χαρακτηριστούν αθλιότητες. Τα πρωτοπαλίκαρα της επίθεσης, εραστές του συστήματος δόμησης που έχει αλλοιώσει βαριά την ύπαιθρο, το περιβάλλον μας, θέλουν όλα να μείνουν ίδια. Να μην σταματήσει η καταστροφή που τόσα χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη. Μήπως δεν ξέρουμε όλοι ότι η εκτός σχεδίου δόμηση είναι απολύτως καταστροφική; Το ξέρουμε. Γιατί όταν δεν υπάρχει σχέδιο οι οικισμοί και τα κτήρια χτίζονται όπως όλοι γνωρίζουμε... Κανονικά η κ. Μπιρμπίλη θα έπρεπε να απαγορεύσει εντελώς την οικοδόμηση εκτός σχεδίου. Αλλά και το όριο των 10 στρεμμάτων είναι ένας ισχυρός φραγμός. Όσοι αντιτίθεται στους περιορισμούς του νομοσχεδίου, όχι μόνον από τη Ν.Δ. αλλά και από το ΠΑΣΟΚ, έχουν την ακριβώς αντίθετη άποψη. «Χτίστε, χτίστε» και όπως να 'ναι!
Η κυβέρνηση, η χώρα μας, όλοι μας, και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πρέπει να κάνουν μια καθαρή επιλογή. Κρίνεται η ποιότητα των οικισμών μας, η διατήρηση της μεγάλης περιουσίας μας, του φυσικού μας περιβάλλοντος.
Όσοι θέλουν να υπάρξει φραγμός, ας στηρίξουν τα εμπόδια, έστω περιορισμένα, που θέτει το όριο των στρεμμάτων. Όσοι θέλουν να συνεχίσει η καταστροφή, ξεδιπλώνουν την επίθεσή τους. Αποκορύφωμα ο κ. Δριβελέγκας του ΠΑΣΟΚ, που δήλωσε ότι δεν είναι οικολόγος, «όπως μερικοί που ενημερώνονται μέσω Internet από το σπίτι τους στην Κυψέλη». Η υπόθεση είναι σαφής. Όσοι πονούν τον τόπο ας διαλέξουν. Και αυτό αφορά και τις πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς. Αν στο όνομα της άσκησης αντιπολίτευσης αδιαφορήσουν για μια κρίσιμη επιλογή που θα καθορίσει πολλά για τα επόμενα χρόνια, θα έχουν συναινέσει στην καταστροφική πορεία. Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να μπει ένα πρώτο φρένο που δυναμώνει -δεν αποδυναμώνει- τον αγώνα για το περιβάλλον, φυσικό και οικιστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες