Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Δημοκρατική Αριστερά: Οχι στη «συγκατοίκηση» με Ντόρα

 Της Π. Μπιτσικα, ΒΗΜΑ, 20.1.11
Αρνήθηκε να μετέχει στη συγκρότηση κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ανεξάρτητων με σύμπραξη Δημοκρατικής Αριστεράς και Δημοκρατικής Συμμαχίας, ο κ. Φ. Κουβέλης οποίος σήμερα απέρριψε επισήμως την πρόταση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη. Σε συνάντηση που είχαν 11 το πρωί στη Βουλή, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Κουβέλης ενημέρωσε την κυρία Μπακογιάννη ότι απορρίπτει τη «συγκατοίκηση» ετερογενών πολιτικά δυνάμεων σε κοινοβουλευτική ομάδα ανεξαρτήτων. Για το θέμα ενημερώθηκαν και οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές κ.κ. Ιω. Δημαράς και Βασ. Οικονόμου.
Ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμπράξει σε κοινή Κοινοβουλευτική Ομάδα ανεξαρτήτων,
αν και είναι αναγκαία η αξιοποίηση των ρυθμίσεων του κανονισμού της Βουλής. Εκρινε ότι θα εξέπεμπε λανθασμένο πολιτικό σήμα προς την κοινωνία, μια ομαδοποίηση βουλευτών με τόσο διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές απόψεις η οποία γίνεται για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων εκπροσώπησης και συμμετοχής στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Παρόλα αυτά, και με δεδομένο ότι από το καλοκαίρι είχαν γίνει διεργασίες για έναν άτυπο συντονισμό των ανεξαρτήτων βουλευτών, μετά την αποχώρηση βουλευτών από τα κόμματά και τη δημιουργία νέων, θα συνεχιστεί η προσπάθεια να διεκδικηθούν δικαιώματα και ρόλοι, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που δίνει και ο κανονισμός της Βουλής.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά που δεν θέλει συγκατοίκηση με την Ντόρα ο Κουβέλης. Απλώς δεν του το υπέδειξε ακόμα ο Γιωργάκης!

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες