Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Φ. Κουβέλης εμμέσως προς ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάστε, χωρίς συμψηφισμούς, τους προπηλακισμούς και τις αντισυγκεντρώσεις

 ΒΗΜΑ, 6.7.11
Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο πάντως δεν κατονομάζει, αφήνει η Δημοκρατική Αριστερά του κ. Φ. Κουβέλη, που με κάθετες διατυπώσεις και οξείς χαρακτηρισμούς καλεί, σε ανακοίνωσή της, όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν απερίφραστα, «χωρίς συμψηφισμούς» και «χωρίς υπεκφυγές» τις επιθέσεις κατά πολιτικών προσώπων. Όπως επισημαίνει στο «Βήμα» κορυφαίο στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταδικάσει με ξεκάθαρο τρόπο τις επιθέσεις κατά κυβερνητικών στελεχών, τις αντισυγκεντρώσεις και τους προπηλακισμούς και να μην δικαιολογεί αυτές τις ενέργειες αποδίδοντάς τες στην δικαιολογημένη οργή του κόσμου και στο γενικότερο κλίμα κοινωνικής δυσαρέσκειας».Αυτή την κριτική εμπεριέχει η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι η Δημοκρατική Αριστερά, επιλέγοντας, όμως, να μην αναφερθεί σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους. Στην ανακοίνωσή της μιλά για «ανεξέλεγκτο κύκλο βίας» που ταλανίζει τη χώρα και χαρακτηρίζει «αθλιότητες» τις επιθέσεις, τους προπηλακισμούς, τις αντισυγκεντρώσεις, τις «επισκέψεις» στα σπίτια πολιτικών, τις αφίσες με απειλές κατά προσώπων.
Σημειώνει ότι «είναι απολύτως καταδικαστέες ενέργειες, παντελώς ξένες προς τις παραδόσεις της ανανεωτικής αριστεράς». Και καταλήγει: «Η απερίφραστη καταδίκη αυτών των ενεργειών από όλες τις πολιτικές δυνάμεις πρέπει να γίνεται χωρίς συμψηφισμούς, χωρίς υπεκφυγές, χωρίς ψηφοθηρικές σκοπιμότητες και με μόνο γνώμονα τη βαθιά πίστη στις δημοκρατικές διαδικασίες, το διάλογο και την αντιπαράθεση των ιδεών».
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Η κοινωνική δυσαρέσκεια συνεχώς μεγαλώνει και η κυβέρνηση οφείλει να το αντιληφθεί και να προωθήσει μέτρα στήριξης ιδιαίτερα των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. 
Την ίδια ώρα, όμως, η χώρα ταλανίζεται από έναν ανεξέλεγκτο κύκλο βίας. Οι αθλιότητες με τις επιθέσεις, τους προπηλακισμούς, τις αντισυγκεντρώσεις, τις «επισκέψεις» στα σπίτια πολιτικών, τις αφίσες με απειλές κατά προσώπων, είναι απολύτως καταδικαστέες ενέργειες, παντελώς ξένες προς τις παραδόσεις της ανανεωτικής αριστεράς.
Η απερίφραστη καταδίκη αυτών των ενεργειών από όλες τις πολιτικές δυνάμεις πρέπει να γίνεται χωρίς συμψηφισμούς, χωρίς υπεκφυγές, χωρίς ψηφοθηρικές σκοπιμότητες και με μόνο γνώμονα τη βαθιά πίστη στις δημοκρατικές διαδικασίες, το διάλογο και την αντιπαράθεση των ιδεών.

2 σχόλια:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΧΙΖΑΣ είπε...

Με την ανακοίνωση αυτή η κυβέρνηση παρουσιάζεται ως αμυνόμενη, ενώ είναι επιτιθέμενη. Παρουσιάζεται το ημικύκλιο της λαϊκής "αντιβίας" κι όχι ο συνολικός "κύκλος βίας", που συμπεριλαμβάνει τους κυβερνητικούς ψεκασμούς των πολιτών με τα χημικά - και πολλά άλλα. Εμφανίζεται ένα "πλάνο" από τις αθλιότητες, χωρίς υπόμνηση του συνολικού φιλμ με τις απέραντες ψευδολογίες και φαυλότητες της κυβέρνησης.Εδώ γίνεται κοινωνικός πόλεμος, κι εσείς προτείνετε στους κατατρεγμένους το σαβουάρ βιβρ της Βαρώνης Σταφ !

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να καταλάβεις ότι είναι άλλο η φυσική βία και οι αθλιότητες και άλλο η πολιτική, ιδεολογική ή κοινωνική αντιπαράθεση. Αυτά δεν συμψηφίζονται. Οι αγώνες της Αριστεράς δεν είχαν ποτέ σχέση με τραμπούκους. Ήταν μαζικοί πολιτικοί αγώνες.

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες