Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Greenpeace: άλλα λέει και άλλα κάνει ο πρωθυπουργός για το κλίμα

 Αυγή, 22.101.0
Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευτούν οι λαοί και τα ευαίσθητα οικοσυστήματα της Μεσογείου από μια επερχόμενη κλιματική κρίση είναι η στροφή σε μια κοινωνία 100% ΑΠΕ θεωρεί η Greenpeace, η οποία χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού “Mediterranean Climate Change Initiative”. Ταυτόχρονα τον καλεί "να απορρίψει κάθε πιθανότητα εκμετάλλευσης των νέων λιγνιτικών κοιτασμάτων σε Ελασσόνα, Δράμα και Βεύη και να δώσει γενναία φορολογικά κίνητρα στους Έλληνες πολίτες και στις ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για πράσινες δράσεις".
Το ενδεχόμενο εκμετάλλευσης των τελευταίων λιγνιτικών αποθεμάτων της χώρας, εκτός από την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που συνεπάγεται για τις τοπικές κοινωνίες, θα εκτροχίαζε οριστικά κάθε προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου μείωσης των εκπομπών για το 2020 αλλά και της διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά 40% στην ηλεκτροπαραγωγή, όπως σημειώνει η οργάνωση.
Η Greenpeace αναδεικνύει και τη διαφορά μεταξύ λόγων και έργων στην κυβέρνηση. Όπως αναφέρει: "Παράλληλα με τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης προωθούν οικονομικά κίνητρα και διευκολύνσεις για επικίνδυνες επενδύσεις που ναυάγησαν για λόγους 'βιωσιμότητας' (LPG, Κατάρ), ενώ επικίνδυνες και πανάκριβες τεχνολογίες, όπως η καύση απορριμμάτων, επιδοτούνται ως πράσινες επενδύσεις. Στον αντίποδα, το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να αγνοεί τη σημασία των ουσιαστικών φορολογικών κίνητρων για τους Έλληνες πολίτες για δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών τους".
Επιπλέον, καλεί τον πρωθυπουργό να υποστηρίξει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 28ης και 29ης Οκτωβρίου τη μονομερή αναβάθμιση του ευρωπαϊκού στόχου μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε 30% έως το 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες