Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Υπογράψτε επιτέλους κ. Σαμαρά


 ΒΗΜΑ, 23.11.11
Tρία μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς -  Γεωργάτος Γεράσιμος, Λιβαδάς Σταύρος, Χωμενίδης Χρήστος- δημοσιοποίησαν την παρακάτω επιστολή:
Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, όπου η λειτουργία του κράτους, που την έχουν περισσότερο ανάγκη τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, κρέμεται στην κυριολεξία από την εκταμίευση της 6ης δόσης, ο κ. Σαμαράς επιδίδεται σε ασκήσεις ανευθυνότητας. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν χωρούν ούτε ανοχή ούτε αμφισημίες. Η πορεία της χώρας και η καταβολή μισθών και συντάξεων δεν μπορεί να εξαρτάται από τις εσωκομματικές ισορροπίες και τις εκλογικές σκοπιμότητες της ΝΔ και του αρχηγού της, καλυπτόμενες υποκριτικά πίσω από το μανδύα της προσωπικής αξιοπρέπειας και ενός ανερμάτιστου πατριωτισμού.
Δεν συμμεριζόμαστε ούτε στο ελάχιστο τις απόψεις και την πολιτική της ΝΔ. Για την αριστερά της ευθύνης υπεύθυνη και πατριωτική στάση είναι η ταχύτερη εκταμίευση της 6ης δόσης και η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο πραγματοποιώντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αγωνιζόμενη για προοδευτικότερες εξελίξεις. Γι` αυτό, η μόνη υπευθυνότητα που θα μπορούσε να επιδείξει ο κ. Σαμαράς είναι να καταθέσει χωρίς υπεκφυγές την υπογραφή του.
Μία εβδομάδα μετά την περιπετειώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για την άρνηση υποστήριξης της Δημοκρατικής Αριστεράς στην κυβέρνηση Παπαδήμου, έντονες αντιδράσεις προκάλεσε σε στελέχη του κόμματος η άποψη του κ, Φ. Κουβέλη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα έπρεπε να υπογράψει την επιστολή σχετικά με την απόφαση της 26-27ης Οκτωβρίου. Οι διαφωνίες με την πολιτική του κ. Κουβέλη εκφράστηκαν με έντονο τρόπο το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία του κόμματος, κάτι που προκάλεσε την διευκρινιστική δήλωση από την πλευρά του προέδρου του.

Η δήλωση αυτή είναι:



«Είναι υπερβολή των ηγέτιδων δυνάμεων της ΕΕ να υπογραφεί ειδική επιστολή, πέραν της ψήφου εμπιστοσύνης που έδωσαν στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και των δημόσιων δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει.
Ο κ. Σαμαράς, εγκλωβισμένος στην αντιφατικότητα των ενεργειών του, εκτιμώ ότι θα αναζητήσει λύση, που, ίσως, δεν θα είναι ακριβώς η επιστολή που ζητείται, για να ισορροπήσει εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων του κόμματός του και της αμφισβήτησής του από την Ευρώπη.»



Η δήλωση Κουβέλη στον ΒΗΜΑ FM


Στο μεταξύ την άποψη ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δεν θα πρέπει να υπογράψει τις δεσμεύσεις που ζητά το Eurogroup προκειμένου να καταβληθεί η 6η δόση εξέφρασε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε την υπογραφή που ζητείται «καθ' υπέρβαση απαίτηση» των Βρυξελλών, εξηγώντας ότι δεν αντιλαμβάνεται περαιτέρω απαιτήσεις από την ψήφο εμπιστοσύνης που έχουν δώσει τα τρία κόμματα στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Κληθείς να σχολιάσει τις πιέσεις που ασκούνται στον κ. Σαμαρά, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς παρατήρησε πως ο πρόεδρος της ΝΔ έχει εγκλωβιστεί και «θα αναζητήσει μια λύση, ίσως δεν είναι ακριβώς η επιστολή που ζητείται, αλλά θα βρει μια λύση για να ισορροπήσει» εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων στο εσωτερικό του κόμματός του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες