Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Σταμάτησαν οι κραδασμοί


Της Βούλας Κεχαγιά, ΝΕΑ, 19.11.11
Χωρίς σοβαρές παρενέργειες πέρασε τελικώς η Δημοκρατική Αριστερά τον κάβο της ψήφου εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση Παπαδήμου. Μετά την έντονη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν για το «όχι» στο νέο κυβερνητικό σχήμα (ακόμη και με την απουσία του Γρηγόρη Ψαριανού από την ψηφοφορία) τα χαμόγελα επέστρεψαν και πάλι στην Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς τα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματος προσεγγίζουν το 8%, ξεπερνώντας σε ορισμένες δημοσκοπήσεις και τον ΣΥΡΙΖΑ.  Την ίδια ώρα τα ευρήματα των μετρήσεων της κοινής γνώμης εμφανίζουν τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη πρώτο σε δημοτικότητα πολιτικό αρχηγό. Το κλίμα ευφορίας ενισχύεται από τα αμφίπλευρα ανοίγματα της Δημοκρατικής Αριστεράς στον χώρο της Κεντροαριστεράς και της Οικολογίας. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση στις 28 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση («Γκλόρια») του περιοδικού «Μεταρρύθμιση» με ομιλητές τον Φώτη Κουβέλη, τον Νίκο Μπίστη και τον Νίκο Χριστοδουλάκη, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Παρασκευάς Αυγερινός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκδήλωση αυτή δεν αποκλείεται να αποτελέσει τον προπομπό της συνεργασίας προσωπικοτήτων από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, όπως ο Νίκος Μπίστης και από την άλλη υποδηλώνει την ώσμωση που υπάρχει της ΔΗΜΑΡ και των στελεχών που έχουν αναφορές στο εκσυγχρονιστικό εγχείρημα Σημίτη. Επιπλέον, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Φώτη Κουβέλη προσχώρησε και ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση Σημίτη και ιδρυτικός διευθυντής της Greenpeace Ηλίας Ευθυμιόπουλος.
Οι επιτελείς της ΔΗΜΑΡ συζητούν επιπλέον το ενδεχόμενο συνεργασίας και με την πλευρά του ανεξάρτητου βουλευτή Βασίλη Οικονόμου και την κίνηση Ελεύθεροι Πολίτες που έχει συγκροτήσει μαζί με άλλα στελέχη που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ.

Κι άλλο «κούρεμα» στους βουλευτές
Την περικοπή ενός μισθού το 2011 κι ενός ακόμη το 2012 ψήφισαν χθες οι 300 της Βουλής στο πλαίσιο της εισφοράς αλληλεγγύης από όλους τους αιρετούς – από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – όπως είχε προαναγγείλει στη φετινή ΔΕΘ ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ετσι, μικρότερες από 5.000 ευρώ μηνιαίως θα είναι οι καθαρές αποδοχές των βουλευτών από τον επόμενο κιόλας μήνα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ο οποίος υπογράμμισε ότι τα δύο τελευταία χρόνια οι αποδοχές τους έχουν περικοπεί κατά 40%.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ, σε όλο το κείμενο ακούγεται αυτή η λέξη, για την ανασύνθεση της αριστεράς, αλλά πουθενά Συνασπισμός.. μεγάλη πίκρα για τον δογματισμό που έχουνε κάποιοι μέσα στην Δημοκρατική αριστερά. Τον ίδιο δογματισμό έχουνε και κάποιοι μέσα στο ΣΥΝ βέβαια.
Η ανασύνταξη της κεντροαριστεράς θα γίνει με τον Μπίστη, αλλά όχι με τον Παπαδημούλη ή τον Βούτση και τόσους άλλους που έχουνε πολυ περισσότερα κοινά με την ανανεωτική αριστερά ε??? Ο βούτσης και ο Παπαδημούλης και τόσοι άλλοι δεν αξίζουνε να συνομιλησεις, αλλά αξίζει να συνομιλείς με τους γελοίους Πρωην ΠΑΣΟΚους καρεκλοθήρων??
Απογοήτευση.. Τίποτα άλλο.
Την πιο σώστη στάση αυτές τις κρίσιμες στιγμές την κρατάει ο Δημήτρης Παπαδημούλης που μιλαέι για ενότητα. Δεν αποκλείει κανέναν. Δεν βλέπει μόνο προς δυσαρεστημένο ΠΑΣΟΚ, αλλά βλέπει και προς χώρους που διαφωνει.
Ο αγαπητός Κουβέλης, ας σταματήσει να φλερτάρει μόνο με του Μπίστηδες και ας συναντηθεί επίσημα με τον ΣΥΝ τουλάχιστον..
Ο κόσμος της αριστεράς βαρέθηκε τις διασπάσεις, βαρέθηκε τους αρχηγισμούς, βαρέθηκε την λασπολογία από δω και από κει. ΘΕΛΕΙ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ειμαστε μεσα στα σπιτια μας και λεμε τα ιδια πραγματα και συμφωνουμε και αλλοι ψηφιζουμε ΣΥΝ, αλλοι ΚΚΕ και αλλοι ΔΗΜ.ΑΡ. αλλα σε αρχηγικο επιπεδο υπαρχει ''χασμα!!''. Δεν ειναι δυνατόν η αριστερα να εχει 200 κομματα..

Ανώνυμος είπε...

Σχολιαζει ο φιλος ανωνυμος "Ο αγαπητός Κουβέλης, ας σταματήσει να φλερτάρει μόνο με του Μπίστηδες και ας συναντηθεί επίσημα με τον ΣΥΝ τουλάχιστον.."

Διαβαστε "Ο αγαπητός Κουβέλης, ας σταματήσει να φλερτάρει μόνο με τους Μπίστηδες και ας συναντηθεί επίσημα με τους χτίστηδες και τον ΣΥΝ τουλάχιστον..


"Επιπλέον, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Φώτη Κουβέλη προσχώρησε και ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση Σημίτη και ιδρυτικός διευθυντής της Greenpeace Ηλίας Ευθυμιόπουλος."

Ο βασιλευς Φωτης δεχεται τον υποκομη περιβαλλοντος Ευθυμιοπουλο, οστις προσχωρει με 40 παλληκαρια στο διευρυνομεμνο βασιλειο της Δημ Αρ.
Ο Μιχαλης Μοδινος γιατι δεν εδωσε τα οικολογικα του διαπιστευτηρια;
Προκειται περι μικρομεγαλισμου, γνωστης ασθενειας της -κατα περιπτωσιν κοινοβουλευτικης- αριστερας.


Αφωτιστος Φιλελλην

Ανώνυμος είπε...

΄Ηστε σοβαροί:
Πρόφανώς όχι, γιατί εδώ καράβια αρμενίζουνε και...

ΚΥΡΙΟΙ, και κυρίες, ο Τσιριμώκος, προφανώς, πίστευε, στη δεκαετία του 60, ότι θα γράψει ιστορία... ο καϋμένος...

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες